Телескоп Bresser Pollux 150/1400 EQ3

SKU: 21351
Гаранция: 2 Години
730 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни


Нютонов рефлекторен телескоп. Апертура: 150 mm. Фокусно разстояние: 1400 mm

Рефлекторен телескоп

Оптична конструкция

150

Апертура – диаметър на лещата, която телескопът използва за събиране светлината (рефракторна или катадиоптрична) или огледало (рефлекторни).

1400

Фокусно разстояние – разстоянието от основните лещи или огледало до точката, в която се фокусира светлината

730.00 лв
Телескоп Bresser Pollux 150/1400 EQ3 1
730 лв

Телескоп Bresser Pollux 150/1400 EQ3: Вашият универсален инструмент за звездни наблюдения. Телескопът Bresser Pollux 150/1400 EQ3 е мощен нютонов рефлектор, който предлага висококачествени оптични възможности и стабилна конструкция, подходяща за начинаещи и напреднали астрономи. Съчетавайки голяма апертура с удобен екваториален монтаж, този телескоп е идеален за наблюдение на разнообразни небесни обекти.

Основни характеристики:

Апертура 150мм: Голямата апертура събира достатъчно светлина за наблюдение на слаби обекти като мъглявини, звездни купове и галактики, както и планети от Слънчевата система, ярки комети и двойни звезди.

Фокусно разстояние 1400мм: Вградената леща на Барлоу позволява дълго фокусно разстояние при компактна и лека оптична тръба, което прави телескопа лесен за транспортиране.

Максимално увеличение 300х: Телескопът позволява наблюдение на обекти с висока степен на детайлност, благодарение на голямото полезно увеличение.

Екваториална монтировка EQ3: Тази монтировка позволява бързо и лесно намиране на небесни обекти и следенето на тяхното движение с помощта на само едно копче. Това прави наблюденията ви по-удобни и точни.

Надеждният стоманен триножник осигурява стабилна платформа за телескопа, което е от съществено значение за ясни и стабилни наблюдения. Триножникът разполага с тава, която ви позволява да държите под ръка всички необходими аксесоари като окуляри, филтри и други оптични инструменти. Телескопът се доставя с набор от аксесоари, които включват окуляри, филтри и други инструменти, необходими за пълноценно наблюдение на небесните обекти.

Телескопът Bresser Pollux 150/1400 EQ3 е универсален и мощен инструмент, подходящ за различни типове наблюдения. Със своята голяма апертура и дълго фокусно разстояние, той предлага възможност за детайлни наблюдения на различни небесни обекти, като същевременно остава компактен и лесен за транспортиране. Екваториалният монтаж EQ-3 и стабилният стоманен триножник допълнително улесняват наблюденията, като ви предоставят стабилност и прецизност. Това прави Bresser Pollux 150/1400 EQ3 отличен избор за всеки, който иска да се наслади на красотата на нощното небе.

Характеристика:
- Нютонов телескоп с леща на Барлоу
- Диаметър на лещата на обектива: 150 мм
- Фокусно съотношение: f/9.3
- Оптика с покритие
- Ограничаване на звездна величина до 11
- 2 години гаранция от производителя

Комплектът включва:
- Алуминиева тръба
- Алуминиев статив с поставка за аксесоари
- 2 окуляра Kellner: 4 мм и 12 мм
 -Търсач на червени точки
- 3x леща на Барлоу
- Универсален адаптер за смартфон
- Ръководство за употреба

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: