Телескоп Celestron 127/1000 StarSense Explorer LT 127 AZ

SKU: 65881
600 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
600.00 лв
Телескоп Celestron 127/1000 StarSense Explorer LT 127 AZ 1
600 лв

Телескопът Celestron StarSense Explorer използва вашия смартфон, за да анализира нощното небе и да изчисли позицията си в реално време. StarSense Explorer е идеален за начинаещи благодарение на удобния за потребителя интерфейс на приложението и подробните уроци. Това е като да имате свой личен екскурзовод на нощното небе.

Оставете сложните звездни карти, неточните приложения за планетариуми и компютъризираните стойки. С  StarSense Explorer локализирането на обекти никога не е било по-лесно, по-бързо или по-точно. В рамките на минути след настройването на телескопа, вие ще се ориентирате в небето с увереност. Просто поставете телефона си в уникалната докинг станция StarSense и стартирайте приложението StarSense Explorer. След като настроите телефона си спрямо оптиката на телескопа (бърза, 2-минутна процедура), StarSense Explorer генерира списък с видими в момента небесни обекти. Направете своя избор и на екрана ще се появят стрелки, които ви насочват, докато движите телескопа. Когато обектът е готов за наблюдение, центъра става зелен.

StarSense Explorer използва патентована технология и вашия смартфон, за да определи точно къде е насочен телескопът в нощното небе. Алгоритъмът за изгубени в космоса (LISA), подобно на тези, които сателитите използват в орбита, за да се преориентират правилно, помага на приложението да съпостави звездните модели, които открива над главата, с вътрешната си база данни.

Дори ако живеете в светло замърсен град, StarSense Explorer е достатъчно напреднал, за да може да избере Юпитер, Сатурн, Венера, мъглявината Орион, двойни звезди и още няколко от най-известните небесни обекти.

Минималните изисквания за SmartPhone и списък с вече тествани модели са достъпни тук: https://starsenseexplorer.simcur.com/

Инструментът N 127/1000 е рефлекторен телескоп, следващ класическия дизайн на Исак Нютон. Огледалото събира 300 пъти повече светлина, отколкото невъоръженото човешко око само и я фокусира в точка, разположена в предния край на OTA. След това малко вторично огледало отклонява светлината отстрани навън от OTA, където се използва окуляр за удобно гледане на астрономически обекти.

Дизайнът на нютоновия телескоп показва силните си страни при наблюдение на обекти като Луната или планети - за разлика от телескоп с лещи от сравним ценови диапазон, тези астрономически обекти изглеждат без никакви хроматични аберации и следователно без дразнещи цветни ивици по краищата им.

Разходете се по повърхността на Луната, изследвайте Юпитер с неговата лентова атмосфера и големите му луни или се възхищавайте на великолепната гледка на системата от пръстени на Сатурн. Фокусното разстояние от 1000 милиметра на телескопа позволява полезни увеличения за такова наблюдение.

А нейната апертура от 127 милиметра означава, че по-ярките обекти извън нашата слънчева система също са достъпни - галактиката Андромеда, мъглявината Орион и големият кълбовиден куп в Херкулес например.

Азимуталната стойка улеснява интуитивното движение на телескопа и подравняването му спрямо желания небесен обект.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: