Телескоп Omegon N150/750 EQ-3

SKU: 13764
Гаранция: 2 Години
670.5 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
670.50 лв
Телескоп Omegon N150/750 EQ-3 1
670.5 лв

Омегон N 150/750 EQ-3 е мощен и надежден телескоп, създаден за любители астрономи, които искат да разгледат дълбокия космос с висока прецизност. Със своята впечатляваща оптика и стабилна екваториална монтировка, този телескоп е перфектен за наблюдение на планети, звезди, мъглявини и галактики.

Основни характеристики:

 • Оптична система: Нютонов рефлектор

 • Диаметър на обектива: 150мм

 • Фокусно разстояние: 750мм

 • Относителна апертура: f/5

 • Монтировка: Екваториална монтировка EQ-3, която позволява прецизно следене на небесните обекти

 • Окуляри: Включени окуляри за различни увеличения - 25 mm ploessl окуляр, даващ 30 пъти увеличение, 6,5 mm ploessl окуляр даващ 115X увеличение,
  Обхват на търсачката Red Dot за лесно локализиране на небесни обекти
  2x леща на Барлоу за удвояване на увеличението на окуляра

 • Фокусер: 1.25" фокусер за стандартни окуляри

 • Триножник: Стабилен и регулируем алуминиев триножник

 • Максимално увеличение: До 300x (в зависимост от условията на наблюдение и използваните окуляри)

 • Резолюция: 0.77 секунди на дъгата

Монтировка EQ-3:

Екваториалната монтировка EQ-3 предоставя стабилност и прецизност, необходими за сериозни астрономически наблюдения. Тази монтировка е подходяща за наблюдение на обекти, които се движат по небето, като позволява лесно следене на тяхното движение чрез ръчни регулатори. Монтировката EQ-3 позволява прецизно следене на небесни обекти, което е особено полезно за астрономическа фотография. Алуминиевият триножник е стабилен и лесно регулируем, което осигурява комфорт при наблюденията. Ръчните регулатори за фина настройка осигуряват гладко и прецизно насочване на телескопа.

Какво отличава този телескоп?

За разлика от много други компактни и евтини рефлекторни телескопи, този модел не включва вградена Барлоу леща. Вградените Барлоу лещи значително намаляват качеството на изображението. Омегон 150/750мм телескоп е проектиран без такава леща, което го прави подходящ и за наблюдения с висок контраст на планетите. Настройката на този телескоп е също така лесна и интуитивна, дори и за начинаещи астрономи.

Отличен за разглеждане на лунните кратери, планети и други небесни обекти. Подходящ за наблюдение на планетите в нашата Слънчева система като Юпитер, Сатурн и Марс. Идеален за разглеждане на мъглявини, звездни купове и далечни галактики. Стабилната монтировка и големият диаметър на обектива правят този телескоп подходящ за астрономическа фотография.

Защо да изберете Омегон N 150/750 EQ-3?

Мощна оптика и голям диаметър на огледалото за по-добро събиране на светлина и ясни изображения. Без вградена леща на Барлоу за по-високо качество на изображението и контраст. Екваториалната монтировка EQ-3 осигурява прецизно следене и стабилност. Подходящ за начинаещи и напреднали астрономи, лесен за настройка и използване. Идеален както за визуални наблюдения, така и за астрономическа фотография.

Омегон N 150/750 EQ-3 е висококачествен телескоп, който предлага отлична комбинация от мощна оптика и стабилна монтировка. Независимо дали сте начинаещ или опитен астроном, този телескоп ще ви предостави невероятни възможности за изследване на нощното небе и откриване на неговите чудеса. С Омегон N 150/750 EQ-3, вашето астрономическо пътешествие ще бъде по-ярко и вълнуващо.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: