Телескопи за деца

Телескоп Bresser Sirius 70/900 AZ-1 1
275.50 лв 290.00 лв -5%
Телескоп Оmegon AC 60/700 AZ-1 1
174.60 лв 194.00 лв -10%
Телескоп Discovery Spark 703 AZ с книга 1
100.70 лв 106.00 лв -5%
Комплект Discovery Scope 2 с книга 1
137.70 лв 144.95 лв -5%
Телескоп Discovery Sky T60 с книга 1
169.65 лв 174.90 лв -3%
Телескоп Discovery Sky T50 с книга 1
94.95 лв 99.95 лв -5%
Показани 1 до 25 (от 53 общо)
Покажи

Разберете как детските телескопи са предназначени да вдъхновяват младите астрономи


В свят в който сме все по близо до заобикалящия ни Космос и технологии даващи възможност за изследване на далечни обекти извън пределите на Земята, детските телескопи играят важна роля във вдъхновяването на млади астрономи и представянето на небесните тайни по достъпен начин. Проектирани са с подходящи размери и лесни за настройване механизми, което дава възможност дори и по-малките деца да ги използват с лекота. Това ги прави достъпни за начинаещи астрономи и ги вдъхновява да се занимават с изследване на Космоса. Те им позволяват да видят далечни обекти на небето с голямо увеличение и по-голяма яснота. Това им дава възможност да разглеждат Луната, планетите, галактики и звездите по начин, по който не биха могли с просто око.  


Тези инструменти обикновено са съпроводени с ръководства и материали, които предоставят информация за небесните обекти, които могат да бъдат наблюдавани. Наблюдаването на небесните обекти с оптично устройство може да вдъхнови малчуганите и да развие тяхното въображение. Те могат да се замислят за Космоса и да си представят невероятни светове и галактики. Детските микроскопи могат да помогнат на младите астрономи да развият научни интереси и да се занимават с по-сложни изследвания на небесните явления.

С малко усилия, детските телескопи могат да бъдат чудесен начин да вдъхновите младите астрономи и да им помогнете да развият любов към науката.


Опростени оптични системи за деца. Ясни изображения и лесни наблюдения


Опростените оптични системи, предназначени за най-малките, са разработени, за да осигурят ясни изображения и лесни наблюдения. Ето няколко типични опции:


 • Бинокли – Те са отличен начин за насърчаване на интереса към наблюденията на околната среда и природата. Те предоставят ясни изображения и са лесни за използване. Биноклите с ниско увеличение са подходящи за по-малките, тъй като не изискват голяма стабилност, която е трудна за контрол при по-големи увеличения.

 • Далекогледи - Подобни на бинокли, но са по-лесни за употреба, тъй като изискват само една ръка, за да ги държите. Те са идеални за наблюдения на далечни обекти, като планини, животни и дори звездите на небето.

 • Лупи - Също предоставят увеличение, което прави дребните детайли по-ясни и лесно различими. Спокойно могат да използват лупи за наблюдение на насекоми, растения и други малки обекти в природата.

 • Телескопи - Ако детето проявява интерес към астрономията, детските телескопи с ниско увеличение и добра стабилност могат да бъдат подходящи. Тези уреди обикновено са компактни, с прости механизми за регулиране и предлагат ясни изображения на Луната, планетите и някои ярки звезди и галактики.Избор на подходящ детски телескоп от Telescopes.bg


Изборът на подходящ детски телескоп зависи от няколко фактора, включително възрастта на детето, неговите интереси и ниво на опит в астрономията. Някои насоки, които могат да ви помогнат при избора:

 • Възраст и опит на детето - Ако то е по-малко и няма много опит в астрономията, е добра идея да започнете с по-прости и лесни за използване уреди. За по-големите любители с по-голям интерес и опит, можете да разгледате по-сложни модели.

 • Тип на инструмента - Съществуват различни типове телескопи, като рефракторни (с лещи) и рефлекторни (с огледала). Рефракторните обикновено са по-лесни за използване и подходящи за начинаещи, докато рефлекторните могат да предоставят по-голямо увеличение. За деца и начинаещи астрономи, рефракторният телескоп може да бъде добър избор.

 • Увеличение - Високото увеличение не винаги означава по-добро наблюдение. За най-малките е по-добре да започнете с модел, който има по-ниско увеличение, тъй като по-високото увеличение изисква по-голяма стабилност на уреда и по-добра настройка.

 • Стабилност и монтиране - Важно е  да бъде стабилен и лесен за настройка, тъй като децата може да имат трудности да работят с оптични уреди, които са сложни за употреба или не са стабилни.

 • Размер и тегло – Избора на модел трябва да бъдат подходящ  за размера и силата на бъдещия астроном. Това  прави употребата по-лесна, а наблюдението приятно. 

 • Цена – Предлагат се в различни ценови диапазони. Има добри опции както за по-ограничен бюджет, така и за по-големи инвестиции. Изберете модел, който отговаря на вашия бюджет, но се уверете, че качеството е подходящо.

 • Допълнителни функции и аксесоари - Някои модели включват допълнителни аксесоари като филтри, стойки и учебни материали. Това може да бъде полезно за обогатяване на наблюденията и образователния процес.

Винаги е добре да проведете изследване, преди да вземете решение. Ние от Telescopes.bg ще ви съдействаме да вземете най доброто решение относно вашите желания и нужди. Осигуряваме качествена и експресна доставка, доживотна гаранция и конкурентни цени спрямо качеството на нашите продукти.


Забавни наблюдения за деца. Луната, планети, звезди и сателити.

Наблюдението на небесни обекти може да бъде забавно и образователно. Нека ви разкажем накратко какво може да наблюдавате с детски телескоп:

 • Луната - Луната е идеален обект за начални астрономи. Те могат да изследват лунните кратери, планини и морета. Опитайте да наблюдавате различните фази на Луната, които се променят през месеца.

 • Юпитер и неговите Галилееви луни - Юпитер е най-голямата планета в Слънчевата система и има множество луни, които могат да бъдат видяни. Забавно е да наблюдавате планетата и нейните луни, които се движат около нея.

 • Сатурн и неговите пръстени - Сатурн със своите красиви пръстени е една от най-впечатляващите планети за наблюдение. Децата ще се вълнуват да видят този уникален планетарен обект.

 • Марс - Марс става видим на небето на определени периоди. Наблюдаването на Марс може да бъде вълнуващо, тъй като можете да видите неговите повърхностни черти и дори положението на марсианските полюси.

 • Звездни купове - Звездни купове са групи от звезди, които се наблюдават по-лесно от отделните звезди. Изберете някой звезден куп и наблюдавайте разнообразието от звезди.

 • Международната Космическа станция - МКС редовно преминава над небето, и може да се наблюдава като ярък преминаващ обект. Интернет предоставя информация за времето и орбита на МКС. 

 • Сателити  - Наблюдавайте небето, за да забележите орбитите на различни комуникационни сателити, например Iridium Flares. Това може да бъде забавен начин за предсказване на тяхната поява.

 • Метеори и комети - Следете астрономски събития и опитайте да наблюдавате светкавиците от метеори или орбитите на комети, когато те се появяват на небето.

Помогнете на бъдещите астрономи им да разберат, че наблюдението на небесни обекти може да бъде увлекателно и пълно с изненади. Нека се насладят на красотата на Вселената и да научат нови неща за Космоса.


Разгледайте как детските телескопи подпомагат образователния процес, като учат децата за астрономията и науката като цяло.

Детските телескопи са мощен образователен инструмент, който може да помогне в учебния процес и да насърчи интереса на нашите наследници към астрономията и науката като цяло. Ето как те подпомагат образователния процес:

 • Визуален опит - Наблюдението на небесни обекти предоставя директен и визуален опит, който е по-запомнящ се и вдъхновяващ от самото четене в учебници. Те могат да видят със собствени очи Луната така както никога не са я виждали, планети, звезди и галактики.

 • Учене чрез изследване - Насърчават ученето чрез изследване и наблюдение. Могат да разглеждат и анализират различни небесни обекти и да правят заключения. Този опит насърчава активното учене и развива аналитичните умения.

 • Развиват научни интереси - Наблюденията могат да вдъхновят децата да се интересуват от наука и астрономия. Те могат да задават въпроси и да търсят отговори, което насърчава тяхното научно любопитство.

 • Развиват наблюдателни умения - Наблюденията на небесни обекти изискват точност и наблюдателни умения. Тези умения са полезни в науката и в други аспекти на живота.

Астрономията съчетава много научни дисциплини, включително физика, математика, геология и химия. Следователно наблюденията с детски телескопи могат да насочат най-малките към разнообразни научни интереси и да им помогнат да разберат връзките между различните науки. 

Разгледайте различни идеи за игри и активности, които могат да се използват с детските телескопи.

Игрите и активностите, свързани с детските телескопи, могат да бъдат забавни и образователни. Те могат да ги насърчат  да изследват небесните обекти и да научават повече за астрономията. Изберете няколко небесни обекта, като Луната, планетите или звездни съзвездия, и насърчете младите астрономи да използват инструмента, за да ги намерят. Можете да създадете списък с обекти и да правите състезание, кой първи ще ги открие. Наблюдаването на различните фази на Луната е интересно и образователно. Най-малките могат да рисуват или фотографират Луната през различните фази и да сравняват резултатите с времето. Изследвайте планетите, както Юпитер и неговите луни или Сатурн с неговите пръстени. Децата могат да правят наблюдения и да рисуват това, което виждат. Поощрявайте ги да създадат астрономски журнали, в които да записват своите наблюдения, рисунки и забележки за небесните обекти, които са наблюдавали. Информирайте се за предстоящи звездни дъждове. Това може да бъде идеална възможност да разгледате метеорити и комети. Изберете няколко от най-ярките звезди и създайте игра, при която те трябва да ги намерят на небето. Можете да използвате астро-приложения или карти на небесната сфера, за да им помогнат да ги открият. Изберете някои интересни научни или документални филми за Космоса и ги гледайте заедно. Това може да насърчи допълнителни въпроси и дискусии. Поощрявайте малките любознатели да съставят проекти по астрономия и да ги представят пред семейството или класа си. Те могат да разработят презентации, да направят демонстрации или да споделят интересни факти, които са научили чрез наблюденията си.

Тези активности и игри не само правят ученето забавно, но и ги насърчават да развиват научни умения, като наблюдение, изследване и анализ. От всичко казано до тук, може да заключим, че детските телескопи въпреки, че са предназначени за начинаещи и деца могат да подпомогнат за развитието на интереса на нашите деца към науката. 

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: