Телескоп Levenhuk Ra 250N Dobson Telescope

SKU: 50749
Гаранция: 10 Години
1665.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1665.95 лв
Телескоп Levenhuk Ra 250N Dobson Telescope 1
1665.95 лв

Телескопът Levenhuk Ra 250N Dobson е оптичен инструмент, който използва Нютонова оптика с главно огледало с диаметър от 250 мм.  Този телескоп осигурява възможност за наблюдение  на  обектите от каталога на NGC. Каталогът на NGC е каталог на галактики, звездни купове, планетарни мъглявини и други обекти на небето. Той беше съставен от астронома Джон Луис Емънд Ърнест Уилямс през 1888 г. и съдържа 7,840 обекта. Каталогът на NGC е един от най-известните каталози на астрономични обекти и е използван от астрономи по целия свят за стотици години. Днес каталогът е разширен и обновен, като включва над 13,000 обекта. Това са  многобройни обекти в космоса, които нямат възможност да се видят от  телескопи с по-малка апертура. Освен това, този телескоп може да се използва за изследване на нови обекти в космоса. Например, можете да наблюдавате малки структури на повърхността на Марс, детайли в атмосферата на Юпитер, пръстените на Сатурн и спътника Тритон на Нептун. Това е чудесен оптичен инструмент за наблюдение на космоса, който е подходящ за използване и по време на пътешествия в природата.

Три са акцентите на този прекрасен телескоп:

Първото е, че главното огледало е параболично и има охладителна система.

Телескопът Levenhuk Ra 250N Dobson използва параболично главно огледало за да осигури ясни изображения без оптично изкривяване, дори при големи увеличения. Огледалото е покрито с алуминий, който подобрява качеството на изображението като отразява между 92% и 96% от светлината. Фокусното разстояние се регулира плавно с двускоростното фокусиращо устройство на Крейфорд.

Телескопът има охладителна система на батерии, която помага да се стабилизира температурата на оптиката. При местене от топла стая на студена улица и обратно, оптиката може да се нуждае от няколко часа за да се темперира, но вграденият вентилатор може да ускори процеса практически двойно.

Второто е Добсъновата монтировка, която осигурява стабилност и надежност, както и плавно движение, благодарение на спирачния лагер.

Добсъновата монтировка  е много лесна за сглобяване и работа с нея. Тя държи оптичната тръба надеждно и позволява дълготрайни наблюдения с максимален комфорт. Механиката на монтировката е подобрена,  което позволява при голямо увеличение плавно следене на наблюдавания обект. Монтировката има специален страничен лагер на спирачната система, който позволява преместване на оптичната тръба с няколко сантиметра нагоре или надолу. За удобно балансиране върху страните на монтировката има скали. Лагерите на монтировката са с по-здрава конструкция в сравнение с конвенционалните, което гарантира безпроблемна работа на монтировката през целия срок на експлоатация.

Третото е бързия стартов набор

Наборът на телескопа е снабден с основни аксесоари, които позволяват да започнете наблюдения незабавно. В комплекта включени 9 мм и 30 мм окуляри, които са идеални за начинаещи при изследване на далечния космос. За търсене на обекти е добавен оптичен визьор 8x50 мм.

 Основни функции:

 •          Нютонов параболичен рефлектор с висока апертура
 •          Специална оптика с алуминиево покритие с 92 ~ 96% отразяваща способност
 •          Вентилатор на основното огледало за ускоряване на термичната стабилизация
 •          Двускоростният фокус на Crayford - бързо, прецизно прицелване без усилие
 •          Система за носене и балансиране по височина - плавно движение на тръбата
 •          Лесен за работа и лесен за сглобяване монтаж на Dobson

Оборудване:

 •     Оптична тръба на телескоп
 •          Лост на Добсън
 •          Plössl окуляр 9 мм
 •          30 мм окуляр Super View
 •          Оптичен търсач 8х50 мм
 •          Поставка за търсачка
 •          Вентилатор
 •          Инструкции за експлоатация и гаранционна карта
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: