Зрителни тръби

407.96 лв 479.95 лв -15%
Bresser Junior 8x32 scope
39.95 лв
Зрителна тръба Levenhuk Blaze BASE 60
127.46 лв 149.95 лв -15%
Зрителна тръба Levenhuk Blaze BASE 70
152.96 лв 179.95 лв -15%
Показани 1 до 25 (от 45 общо)
Покажи

ЗРИТЕЛНИ ТРЪБИ

Зрителните тръби са подходящи за наблюдение на обекти от всякакъв вид на голямо разстояние. За разлика от биноклите, зрителните тръби в по -голямата част от случаите са предназначени за стационарно поставяне. Дори моделите от начално ниво често са оборудвани със стативи. Обхватът на приложение на зрителните тръби е много широк. Масовите модели са предназначени за работа с обекти на Земята. Зрителните тръби със средно до високо ниво могат да се използват за наблюдение на планети и техните луни, както и на звезди. Повечето тръби ви позволяват да регулирате степента на увеличение. Телескопите обикновено се оценяват с най -голямото увеличение. Този индикатор е наистина много важен, но не може да не се отбележи необходимостта от оценка на други характеристики, най -важната от които е диаметърът на лещата. Колкото по -голям е диаметърът на лещата, толкова повече светлина тръбата може да използва за формиране на крайното изображение. Колкото по -голямо увеличение използвате, толкова по -важен е този индикатор. Диаметърът на изходната зеница, фокусното разстояние и истинският ъгъл на видимост също са значителни показатели. Ако планирате да правите наблюдения в естествени условия, зрителните тръби с водоустойчив дизайн са за предпочитане. Тези модели не се влиаят от дъжд, сняг или мъгла. Можете да закупите зрителни тръби от водещите световни производители в онлайн магазина ни globalmarket.bg. Чрез точно определяне на необходимото ниво на технически характеристики, вие гарантирано ще направите най -добрия избор. За помощ от наша страна може винаги да се обърнете към екипа на Глобълмаркет Про Еоод.

 

КАК ДА ИЗБЕРЕМ ЗРИТЕЛНА ТРЪБА

Критерии за избор:

Като се вземат предвид параметрите на дизайна, има следните видове устройство:

1.       постоянно увеличаване;

2.       променлива множественост.

По вид оптична система:

1.       лещи;

2.       дизайн с огледални лещи.

Според вида на корпуса:

1.       с прав окуляр, където тялото е подравнено;

2.       с окуляр, поставен под ъгъл спрямо самата тръба.

Важен е реда на критериите:

·         Диаметър на обектива. Колкото по -висока е стойността на този параметър, толкова по -голяма е яркостта и яснотата на картината. Но това увеличава теглото на зрителната тръба.

·         Множественост. Индикаторът не трябва да надвишава стойността на диаметъра на лещата. Има модели с променливо увеличение, които могат да се регулират.

·         Качество на оптиката. Добро решение са призмите и лещите с многослойни антирефлексни покрития.

·         Защита на корпуса. Покритието с метал, гумирано покритие придава на телескопа удароустойчиви и влагоустойчиви свойства.

Допълнителни опции. Настройката на диоптъра е подходяща за хора с лошо зрение. Устройствата могат да имат опция за регулиране на разстоянието между зениците. Запълването на пространството между лещите с безцветен газ предотвратява замъгляването им.

Цените за зрителни тръби зависят от производителя, конфигурацията и техническите характеристики. Продуктовият каталог на нашия онлайн магазина globalmarket.bg съдържа подробни описания на всеки модел. За допълнителна информация може да се свържете с екипа на Глобълмаркет Про Еоод на посочените телефони или имейл.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg