Телескоп Bresser Sirius 70/900 AZ-1

Гаранция: 2 Години
275.50 лв
290.00 лв
-5%
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни

Ахроматичен рефрактор тип Fraunhofer

70 mm обектив; 900 mm фокусно разстояние

275.50 лв
290.00 лв
Телескоп Bresser Sirius 70/900 AZ-1 1
275.50 лв
290 лв
-5%

Отправете се на вашето лично пътешествие към звездите с телескоп BRESSER Sirius 70/900 AZ. Пълният комплект за астрономия вече включва всичко необходимо, за да започнете да наблюдавате небето: телескоп с леща с 70 mm апертура и 900 mm фокусно разстояние, азимутална стойка, статив и широка гама от аксесоари за завладяващи открития. В същото време е много лесен за работа. Просто една класика за наблюдение на звездите.

С този телескоп с лещи - така нареченият ахроматичен рефрактор на Фраунхофер - дори напълно начинаещи астрономи  и деца могат лесно да изследват тайните на нашето нощно небе. Защото този класически дизайн впечатлява със специалното си удобство за използване и лесна работа. За да сте сигурни, че ще се наслаждавате на добри изображения, когато гледате Луната, Слънцето, планетите и звездните купове, базовият телескоп е оборудван с модерна оптика с прецизно покритие. 70-милиметровият отвор събира общо 100 пъти повече светлина от човешкото око. В сравнение с 60 mm телескоп събира повече светлина е с 36 %  и притежава по-висок и разделителната способност. Така с телескоп с леща 70 mm се виждат значително повече детайли при същото увеличение, напр. върху пръстените на Сатурн или Юпитер.

Но колко големи изглеждат тогава небесните обекти? Разделителната способност на 70 mm обектив ви позволява да се наслаждавате на наистина ясни изображения при увеличения до около 140x. За сравнение: с апертура от 60 mm това е възможно само до 120x. Технически, разбира се, стартовият телескоп може дори повече - теоретично до 675x с включените аксесоари. Въпреки това, с увеличаване на увеличението, изображението може бавно да става все по-замъглено. И колко големи наистина можете да видите планетите, звездните купове и т.н. зависи не само от телескопа. Друг важен фактор: турбуленцията на въздуха в атмосферата (условия за наблюдение).

Ясно изображение с добър контраст – това е, което телескопът постига с голямото си фокусно съотношение от около 1 към 12,9 (F/12,9), което се изчислява от съотношението на 70 mm апертура към 900 mm фокусно разстояние.

Открийте идеалното място за вашите нощни проучвания? След това прикрепете тръбата на телескопа към регулируемия на височина алуминиев статив с азимутална стойка. И този азимутален монтаж е особено завладяващ поради едно качество: работата е наистина детска игра. Просто завъртете телескопа с ръка наляво или надясно, нагоре или надолу, както при обикновен статив за снимки. По този начин можете бързо да местите погледа си от един небесен акцент към следващия. А къде са аксесоарите? Просто ги поставете върху плочата за съхранение между краката на статива. По този начин окулярите, соларният филтър и др. ще бъдат винаги наблизо.

Телескопът Bresser Sirius 70/900 AZ-1 за начинаещи се предлага с всичко необходимо за бърз старт в наблюдението на звездите. Когато търсите небесни тела, които си струва да видите, хвърлете първия си поглед през включения LED визьор. Тъй като търсача ви помага да настроите прецизно телескопа и да намерите астрономически обекти. Работи по следния начин: LED търсачът е монтиран успоредно на тръбата на телескопа. Той проектира червена точка върху малък екран от шлифовано стъкло, който сякаш се носи пред небето, когато гледате през него показва къде сочи апертурата на вашия телескоп. По този начин винаги можете да имате общ преглед на нощното небе - преди да фокусирате вниманието си върху детайлите чрез увеличението на телескопа. Вие решавате колко голямо е това увеличение, като избирате окуляра. В комплекта са  включени 4 mm и 20 mm, те ви позволяват да се възхищавате на напълно различни изображения на един и същи обект. Ако някой ден поискате промяна на перспективата, можете да разширите астрономическия си набор с голям избор от окуляри. За тази цел диаметърът на окулярното гнездо е 1,25 инча (31,7 мм), което съответства на международен, независим от производителя стандарт.

Харесвате това, което виждате, но искате повече подробности? След това просто поставете 3x лещата на Барлоу между телескопа и окуляра, която е включена в комплекта и така сте утроили увеличението на окуляра!

Удобство при наблюдение и приятна гледка - това е, за което е създадено огледалото с 90-градусов звезден диагонал. Дори ако вашият начален телескоп е насочен вертикално към небето, не е необходимо да легнете под него, за да видите нещо. Вместо това просто погледнете удобно отстрани и се насладете на гледката.

Но не само през нощта трябва да гледаме към небето. Защото само през деня може да видите една много специална звезда: нашето Слънце. Затова поставете слънчевия филтър пред обектива и гледайте безопасно слънчевите петна на Слънцето.

ВНИМАНИЕ: Никога не насочвайте телескопа към Слънцето без соларен филтър!

Искате ли да споделите вашите открития с приятели и семейство? Веднага направете първите си стъпки в астрофотографията - и те се правят за нула време с адаптера за камера на смартфон за вашия телескоп за начинаещи. Заснемете Луната, Слънцето или о звездните купове.

Открийте какво може да предложи нашето нощно небе с рефракционния телескоп BRESSER Sirius 70/900 AZ.


Комплекта включва:

  • Рефракторен телескоп
  • Алуминиев статив
  • Азимутална монтировка
  • Окуляри: 4 mm и 20 mm (гнездо 1,25 инча)
  • Леща на  Barlow 3x (1,25 инча гнездо)
  • Диагонално огледало
  • LED осветен търсач на точки
  • Соларен филтър
  • Адаптер за камера за смартфон
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: