Телескоп Omegon AC 70/700 AZ-2

SKU: 20643
Гаранция: 2 Години
259.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
259.95 лв
Телескоп Omegon AC 70/700 AZ-2 1
259.95 лв

Телескопът Omegon AC 70/700 е вашето първо усещане за света на астрономията. Практическото наблюдение с него е толкова просто, че е много подходящо както за деца, така и за възрастни. Оптиката е лесна за разбиране и се настройва много бързо, без да са необходими инструменти. Просто я настройте, поставете окуляр и наблюдавайте! Този рефракторен телескоп с апертура от 70 mm събира 100 пъти повече светлина от човешкото око и значително повече от типичния телескоп за начинаещи с апертура от 60 mm. Това осигурява по-висока разделителна способност и максимално увеличение от 140 пъти, позволявайки да се видят големите повърхностни характеристики на планети като Сатурн, Юпитер и Марс. Луната също изглежда впечатляващо, като пейзажът с кратерите се променя в зависимост от фазата на и.

Телескопът е подходящ и за дневно наблюдение на природата с помощта на призма на Amici. Фокусирането се осъществява чрез колело с фин зъбен механизъм, което гарантира прецизно регулиране и фиксиране на остротата на изображението по време на наблюдение. Оптиката на този телескоп е идеална за насочване при астрофотография или в комбинация с по-голям телескоп. Накратко, лесен за настройка само за няколко минути ,събира 36% повече светлина от 60 мм телескоп и ползва 1.25“ фокусьор за всички стандартни окуляри.

Монтировката AZ-2  е много популярна сред начинаещите в астрономията, тъй като е много лесна за работа. Целият телескоп е много лесен за придвижване както по азимут, така и по височина. За начинаещи има предимството, че не е нужно да се притесняват за първоначлна  настройка на телескопа преди употреба. Следователно настройката на телескопа е много бърза и лесна: просто изправете статива и трипода, прикрепете телескопа към него и сте готови! Фините регулатори могат да бъдат заключени и в двете оси, така че обектите да останат в зрителното поле, след като бъдат открити. Стойката е прикрепена към алуминиев триножник с регулируема височина.

Коментар на екперти на производителя:

Този телескоп е доста подходящ за първото забавно изследване на нощното небе. Наблюдението на Луната е впечатляващо изживяване дори с малък инструмент като този. Стойката позволява и наземно наблюдение.

Бележка относно увеличението: Подобни телескопи се рекламират на много места с увеличения над 300X или дори 600X. Всеки телескоп може теоретично да достигне тези увеличения, но вие няма да можете да видите нищо - всичко ще бъде замъглено! Максималното полезно увеличение е това, при което обектите все още могат да бъдат ясно изобразени. Добра идея е да придобиете някаква представа как да се ориентирате в нощното небе, като първо прочетете някои книги по темата. Има различни книги, които ви казват как да се запознаете по-добре с нощното небе.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: