Рефракторен телескоп Meade Infinity 50 mm

SKU: 71668
169.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Рефракторният телескоп Meade Infinity 50 mm AZ е инструмент на начално ниво, който позволява наблюдения на Луната, Марс, Юпитер и Сатурн. С този модел ще можете да видите в звездния куп Плеяди и мъглявината Орион. Той е подходящ и за наземни наблюдения. Основните характеристики на телескопа са лесно използване и широк комплект от принадлежности. В комплекта е включено всичко, от което се нуждаете за наблюдения. Телескопът е монтиран на азимутална монтировка. С нейна помощ можете да премествате оптичната тръба вертикално и хоризонтално. Навигацията по представляващите интерес обекти е бърза и лесна. Запознаването с инструмента и работата с него ще Ви отнеме само няколко минути. Триножникът е изработен от алуминий, а височината му е регулируема в широк диапазон. Ако е необходимо, можете да монтирате допълнителна поставка за принадлежности на краката на триножника. Комплектът включва всички необходими оптични принадлежности – три окуляра, които Ви позволяват да избирате увеличение между 30x и 150x. Лещата на Барлоу с увеличение 2x, която също е включена в комплекта на телескопа, удвоява мощността на оптиката. Диагонално огледало 90° осигурява правилно ориентирани изображения за наземни наблюдения. В допълнение комплектът включва специален софтуер Planetarium – той ще Ви помогне да започнете да се ориентирате бързо в цялото разнообразие от небесни обекти и ще Ви научи на основите на астрономията. Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition ще Ви помогне да изучите нощното небе. Той показва повече от 10 000 небесни обекта, включително планети, звезди, галактики и мъглявини. Можете да разпечатвате звездни карти и дори да планирате своето наблюдение. Той работи на всеки компютър, базиран на Windows. Хакартеристики: Телескопът се предлага с всичко, от което се нуждаете, за да видите чудесата на нощното небе за пръв път. Рефракторният телескоп 50 mm осигурява ярки изображения, идеални за наблюдение както на наземни, така и на небесни обекти. Включва азимутална монтировка за лесно и бързо наблюдение. Предлага се с 3 окуляра, които осигуряват ниско, средно и високо увеличение за наблюдение на широка гама от обекти (Луната, планетите или наземни обекти). Допълнително DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта (само за Windows PC). Включва 5x24 оптичен визьор, който Ви помага да откривате обектите, които искате да наблюдавате.
169.95 лв
Рефракторен телескоп Meade Infinity 50 mm
169.95 лв

Рефракторният телескоп Meade Infinity 50 mm AZ е инструмент на начално ниво, който позволява наблюдения на Луната, Марс, Юпитер и Сатурн. С този модел ще можете да видите в звездния куп Плеяди и мъглявината Орион. Той е подходящ и за наземни наблюдения. Основните характеристики на телескопа са лесно използване и широк комплект от принадлежности. В комплекта е включено всичко, от което се нуждаете за наблюдения.

Телескопът е монтиран на азимутална монтировка. С нейна помощ можете да премествате оптичната тръба вертикално и хоризонтално. Навигацията по представляващите интерес обекти е бърза и лесна. Запознаването с инструмента и работата с него ще Ви отнеме само няколко минути. Триножникът е изработен от алуминий, а височината му е регулируема в широк диапазон. Ако е необходимо, можете да монтирате допълнителна поставка за принадлежности на краката на триножника.

Комплектът включва всички необходими оптични принадлежности – три окуляра, които Ви позволяват да избирате увеличение между 30x и 150x. Лещата на Барлоу с увеличение 2x, която също е включена в комплекта на телескопа, удвоява мощността на оптиката. Диагонално огледало 90° осигурява правилно ориентирани изображения за наземни наблюдения. В допълнение комплектът включва специален софтуер Planetarium – той ще Ви помогне да започнете да се ориентирате бързо в цялото разнообразие от небесни обекти и ще Ви научи на основите на астрономията.

Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition ще Ви помогне да изучите нощното небе. Той показва повече от 10 000 небесни обекта, включително планети, звезди, галактики и мъглявини. Можете да разпечатвате звездни карти и дори да планирате своето наблюдение. Той работи на всеки компютър, базиран на Windows.

Хакартеристики:

  • Телескопът се предлага с всичко, от което се нуждаете, за да видите чудесата на нощното небе за пръв път.
  • Рефракторният телескоп 50 mm осигурява ярки изображения, идеални за наблюдение както на наземни, така и на небесни обекти.
  • Включва азимутална монтировка за лесно и бързо наблюдение.
  • Предлага се с 3 окуляра, които осигуряват ниско, средно и високо увеличение за наблюдение на широка гама от обекти (Луната, планетите или наземни обекти).
  • Допълнително DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта (само за Windows PC).
  • Включва 5x24 оптичен визьор, който Ви помага да откривате обектите, които искате да наблюдавате.


Допълнителни спецификации

Оптична конструкция

Рефракторни

Леща на обектива

ахромат

Оптично покритие

с цялостно многослойно покритие

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

50

Фокусно разстояние, mm

600

Фокусно отношение

f/12

Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда

2, 32

Гранична звездна величина

11

Фокусиране

чрез преместване на окуляра

Окуляри

SR 4 mm (150x), H12 mm (50x), H20 mm (30x), 1, 25

Леща на Барлоу

2x

Визьор

оптичен, 5х24

Фокусиращо устройство

1, 25" рейка и пиньон

Триножник

от алуминий

Височина на триножника (регулируема), mm

регулируема

Поставка за принадлежности

да

Управление на телескопа

ръчен

Монтировка

азимутална

Органи за управление за бавно движение

вертикални

Допълнителен

диагонал: 90° обръщаща призма, 1, 25"

Обекти на наблюдение

планетарни

Размери, mm

740x740x1325
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg