Микроскопи

Микроскоп Discovery Nano 1
170.96 лв 189.95 лв -10%
Показани 1 до 25 (от 142 общо)
Покажи

Какво е нужно да знаем за микроскопа ?

Преносимите оптични светлинни микроскопи са широко използвани инструменти в областта на микроскопията. Намерени както в големи, така и в малки лаборатории, както и в училища и колежи, те са просто и елегантно решение, което помага на учените да надникнат в микроскопичния свят и да разкрият структури, невидими с просто око. Въпреки че през миналия век те са надминати в разделителна способност от инструменти като електронни микроскопи, микроскопи с атомна сила и методи за микроразрешаване със супер разделителна способност, те все още са повсеместни в лаборатории, класни стаи и теренни проучвания в развития и развиващия се свят. 

Предимства и недостатъци в използването на микроскоп.

Въпреки че са ограничени в своето приложение и функционалност, те все още имат своите предимства. Някои предимства и недостатъци са изброени по-долу.        Предимства:                                                                             Ключов инструмент в съвременната клетъчна биология, няколко функции правят светлинната микроскопия идеална за изобразяване на биология в живи клетки. Те включват:

  • Лесни за работа - Тъй като те са лесни за настройка и могат да се управляват от всеки с минимално обучение и познания, преносимите микроскопи са достъпни за всеки потребител.

  • Евтино - Преносимите микроскопи са много по-евтини от другите микроскопи, включително електронните. Това ги прави идеални инструменти за училища, колежи или изследователски проекти с ограничен бюджет. Примери с добро качество могат да бъдат закупени срещу относително малки суми пари. Резервните части са евтини и лесни за източника.

Тъй като преносимите микроскопи са склонни да бъдат малки, те не заемат много място в лабораторията. Когато пространството е първокласно, могат да бъдат създадени множество микроскопи, така че проучванията могат да се правят в тандем помежду си като част от цялостен проект.          

  •    Лесно транспортируеми - Като леки и преносими, тези микроскопи могат да бъдат разположени на полето с минимални разходи и усилия. Това ги прави особено идеални за теренни проучвания, включително създаване на мобилни лаборатории.

  •    Не-смущаващо - Неразрушителният характер на светлината за наблюдение на клетъчни структури означава, че живите клетки могат да бъдат изобразявани за дълги периоди. Следователно клетъчната динамика може да се изследва ефективно с помощта на тези микроскопи.

Недостатъците ще разгледате сега.                                                       

  •    Ниска разделителна способност - Въпреки че светлинният микроскоп е идеален за разглеждане на определени субклетъчни структури, разделителната способност все още е относително ниска. Наблюдението е ограничено до структури на странично разстояние, по-малко от половината от дължината на вълната на светлината. При този мащаб структурите ще станат размазани и трудни за разпознаване и дори използването на допълнителни лещи не е много полезно за подобряване на разделителната способност. Необходими са алтернативни методи, включително микроскопи със супер разделителна способност и електронна микроскопия, за да се създадат изображения, които иначе биха станали невидими. Атомните структури и фините детайли на протеините и нуклеиновите киселини са няколко от структурите, които преносимите микроскопи не могат да наблюдават.

  • Невъзможност за осигуряване на 3D рендиране на структури - докато триизмерната форма може да бъде направена чрез стерео микроскопия от наблюдаваната дълбочина, преносимите микроскопи не могат да предоставят задълбочена информация за триизмерната структура. Оборудване като сканиращи тунелни микроскопи и сканиращи електронни микроскопи са по-подходящи за това.

  • Капачки с ниско увеличение - Някои преносими микроскопи, особено тези в долния край на скалата на разходите, могат да се доставят с капачки с много ниско увеличение (до 40x.) Най-често използваната леща при работа с преносим микроскоп е 10x, което дава увеличение от 100x, когато се използва заедно с 10x очна леща.

  • Невъзможност за работа в тъмнина - микроскопите трябва да се използват при определени условия. Тъмнината е едно от условията, за които е почти невъзможно. Изкуствени източници на светлина или вградени осветители могат да бъдат добавени към уреда, за да се смекчи този проблем.

Защо да се спрете на Global Market ?

При нас ще откриете микроскопи на високо качество, достъпни цени и бърза доставка. Като заключение ще споменем, че микроскопите са евтина, универсална възможност за академична среда, образование и научни изследвания. Не се колебайте и разгледайте нашата гама с микроскопи изцяло за вас и нуждите ви.


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg