Телескопи

Комплект Discovery Scope 2 с книга 1
123.21 лв 144.95 лв -15%
Телескоп Discovery Sky T50 с книга 1
89.95 лв 99.95 лв -10%
Телескоп Discovery Sky T76 с книга 1
260.95 лв 289.95 лв -10%
Показани 1 до 25 (от 255 общо)
Покажи

Как да изберем точният модел телескоп ?

Избор на първия си телескоп - Ако все пак смятате, че сте готови да преминете към телескоп, трябва да вземете няколко решения. Ние от Global Market ще ви обясним, има редица различни типове, но всички те попадат в три широки категории: рефрактори, отражатели и съставни телескопи (наричани още катадиоптрични). Ключовата разлика между рефрактор и рефлектор е, че рефлекторът използва огледало като основен компонент на своя дизайн, докато рефракторът използва само леща в края на дълга тръба. Това означава, че рефлекторите могат да бъдат много по-къси по дължина, като същевременно позволяват по-широки отвори, въпреки че те могат да изискват повече настройка и поддръжка, за да поддържат всичко подравнено. Съставните телескопи, както може би се досещате, са просто комбинация от двете и използват както огледала, така и лещи, които позволяват дори по-малки и по-преносими телескопи. Във всички случаи обаче на диаметъра на обектива ще искате да обърнете най-голямо внимание. Както при биноклите, може да видите телескопи, които обещават ниво на увеличение, което звучи впечатляващо, но това число ще ви помогне, за да събере светлината, необходима за фокусиране на изображението. Друго важно съображение е точно колко работа искате да свършите сами. Напълно ръчният телескоп може да е по-евтин, но може да се окаже разочароващ за някой, който тепърва започва. Компютърните телескопи (понякога наричани телескопи „Go To“) могат да ви помогнат лесно да намерите обекти в нощното небе с минимална настройка и ще продължат да ви служат добре, докато растете в хобито.

Какви видове телескопи ще намери на сайта ?       

Помислете за закупуването на телескоп като закупуването на вашия начин на транспортиране до космоса. Има четири различни вида телескопи: 


  • Рефрактори (лещови телескопи)

  • Рефлектори (огледални телескопи)

  • Катадиоптрични (огледално-лещови) телескопи

Това са телескопите тип Галилео, които пречупват светлината през поредица стъклени лещи. Рефракторите са добри телескопи с общо предназначение за наблюдение на Луната и ярки съседни планети като Юпитер и Сатурн, както и по-големи обекти в дълбоко небе като мъглявината Орион и галактиката Андромеда. Плюсовете на този модел е това, че са добри телескопи с общо предназначение и изгледи с широко поле. Като забележка ще споменем да внимавате за лошо оптично качество с евтини обхвати. 

 Как Global Market ще ви помогне да изберете ?


Ако все още изпитвате  затруднения в подбора ви на телескоп, Global Market ви представя едни от най-добрите, които към момента можете да намерите на пазара, гарантираме за качество, цена и бърза доставка. Може да ни откриете и на нашия телефон на който ще получите съдействие при реализиране на вашата поръчка.


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg