Телескоп Bresser AC 102/1000 First Light AR-102 EQ-3

SKU: 73719
Гаранция: 2 Години
790 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
790.00 лв
Телескоп Bresser AC 102/1000 First Light AR-102 EQ-3 1
790 лв

Телескопът AC 102/1000 е идеален за любители астрономи, които искат да се насладят на детайлни лунни и планетарни наблюдения. Със своята апертура от 102 мм и дълго фокусно разстояние, този рефракторен телескоп предоставя висококачествени изображения без дифракция, която е често срещана при други типове телескопи като Нютоновите. Ниската хроматична аберация, благодарение на щедрото фокусно съотношение, допълнително допринася за ясни и точни изображения на небесни обекти. Благодарение на сравнително голямата апертура, телескопът е способен да наблюдава и ярки мъглявини и галактики. С AC 102/1000 можете да се потопите в света на Чарлз Месие и да изследвате всички обекти в неговия известен каталог. Освен това, благодарение на призменото диагонално огледало, изображението е изправено, което улеснява ориентацията по лунната повърхност и използването на звездни карти.

Екваториалната монтировка EQ-3 осигурява стабилна основа и прецизно подравняване с Полярната звезда. Чрез фините движения по дясно възкачване и деклинация можете лесно да намирате и следите небесни обекти, като контратежестта гарантира точен баланс на телескопа. EQ-3 е подходяща за малки и средни телескопи и е идеална за нощни наблюдения.

Комплектът включва:

- Телескоп

- EQ-3 монтировка с контратежест

- Гъвкави валове за фино настройване

- Тринога с рафт за аксесоари

- Два окуляра

- LED търсач с червена точка

- 90° изправен призмен диагонал

- 3x Барлоу леща

- Държач за смартфонКогато купувате телескоп от нас, получавате професионална поддръжка от нашия екип, който ще ви помогне с всякакви въпроси относно монтажа и експлоатацията. Освен това, всяка покупка включва 80-странично ръководство „Телеcкоп ABC“ за начинаещи и издание на астрономическото списание „Звезди и космос“.

Телескопът AC 102/1000 е отличен избор за тези, които искат да изследват Луната, планетите и други ярки обекти в нощното небе. Със своята стабилна монтировка и висококачествени оптични компоненти, този телескоп ще ви предостави незабравими изживявания под звездното небе. Независимо дали сте начинаещ или напреднал астроном, AC 102/1000 ще задоволи всички ваши астрономически нужди.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: