Телескоп Meade ETX80 Observer

SKU: 71660
Гаранция: 2 Години
1189.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1189.95 лв
Телескоп Meade ETX80 Observer
1189.95 лв

През годините телескопите от серията ETX са осигурили на начинаещите астрономи качество, стойност и производителност, като всеки нов модел внася допълнения и подобрения. ETX80 Observer продължава тази традиция.

Започването на пътуването Ви в астрономията с ETX80 е идеалният избор. Вземете Вашата 80-милиметрова леща и се насладете на близки гледки към наземни и небесни обекти по всяко време и навсякъде. Бързото опаковане на Вашия телескоп и триножник е лесно с удобната и издръжлива раница.

ETX80 Observer оборудва напълно съвременния изследовател с усъвършенстван, автоматизиран и преносим телескоп. Конструкцията му с двойно предназначение включва свалящ се OTA, който е идеален както за дневни, така и за нощни наблюдения, и включва изключителни характеристики като AudioStar, технологията GoTo и голяма база данни с 30 000 обекта.

Той е идеален за дневни наблюдения по време на къмпинг, пешеходен поход и дейности на открито. Наблюдаването на звездите на нощното небе е забавно, лесно и образователно. С ETX80 ще видите планети, звезди, галактики и мъглявини с натискането на един бутон.

ETX80 Observer се предлага с множество функции и принадлежности, включително: раница за монтировката/OTA: ръчна кутия с контролер AudioStar с над 30 000 обекта и вграден високоговорител: олекотен, но здрав триножник: леща на Барлоу с вътрешна функция за обръщане за повишаване на увеличението на използвания окуляр: огледалото за обръщане, позволяващо фокусиране на светлината към задната част на телескопа, което позволява монтажа на камера в задната част на телескопа: предпазител от изпотяване, предотвратяващ образуването на конденз и елиминиращ разсеяната светлина: оптика с многослойно покритие за по-висок контраст и по-ясни детайли: 45° призма на Амичи за по-удобна позиция за наблюдение: нивелир с балон/компас, за да сте сигурни, че триножникът и монтировката са нивелирани: ахроматична конструкция за намаляване на оптичните аберации.

Характеристики:

 • 80 mm f/5 ахроматичен рефракторен телескоп: фокусно разстояние 400 mm
 • Ръчна кутия AudioStar с над 30 000 обекта в базата данни и с вграден високоговорител
 • Свалящ се модул на оптична тръба (OTA), позволяващ на потребителя да сваля телескопа от вилковата монтировка с цел персонализиране
 • Включва два MA 1, 25": 26 mm (15х увеличение) и 9, 7 mm (41х увеличение) и леща на Барлоу с увеличение 2x с вътрешна функция за обръщане, за да удвои увеличителната мощност на всеки от окулярите
 • Предлага се с раница, която побира телескопа/монтировката и принадлежностите, триножника, 45-градусовата призма на Амичи, предпазителя от изпотяване, компасът с балон/нивелир и DVD със софтуер

  Допълнителни спецификации

  Оптична конструкция

  Рефракторни

  Леща на обектива

  ахромат

  Оптично покритие

  с цялостно покритие

  Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

  80

  Фокусно разстояние, mm

  400

  Фокусно отношение

  f/5

  Фокусиране

  чрез преместване на окуляра

  Окуляри

  9, 7 mm (41x) и 26 mm (15x) MA, 1, 5"

  Диаметър на тръбата на окуляра, mm

  1, 25

  Леща на Барлоу

  2x

  Визьор

  с червена точка

  Фокусиращо устройство

  1, 25" Super Plössl

  Триножник

  стоманен триножник в пълен размер с плоча за накланяне

  Управление на телескопа

  автоматично следене (автоматично проследяване на обекти)

  Монтировка

  азимутална

  Допълнителен

  1, 25" компас с балон/нивелир
  монтажна плоча лястовича опашка тип Vixen

  Скорост на следене

  1x звездни до 5, 5°/c се със стъпка 9

  Ръчен контролер

  AudioStar

  Обекти в базата данни

  с над 30 000

  Захранване

  6 AA батерии

  Потребителско ниво

  начално ниво, ентусиасти

  Обекти на наблюдение

  планетарни, далечния космос

  Включена торбичка/чанта

  да
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: