Levenhuk Ra 200N Dobson Telescope

SKU: 50748
Гаранция: 10 Години
1257.96 лв
1479.95 лв
-15%
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1257.96 лв
1479.95 лв
Levenhuk Ra 200N Dobson Telescope 1
1257.96 лв
1479.95 лв
-15%

Телескопът Levenhuk Ra 200N Dob Dobson е мощен и бърз нютонов рефлектор, способен да показва хиляди обекти в дълбокия космос. Може да се използва както за Луната, така и за планетите. Този телескоп ще показва облаци от прах на Марс, пръстените на Сатурн, атмосферата на Юпитер и дори луните на Галилей. Нищо не може да ограничи възможностите на 200 мм бленда, с изключение на времето и състоянието на атмосферата. Телескопът ще се хареса на взискателните потребители, които искат да видят възможно най -много красотата на космоса. А простите контроли ще позволят дори на начинаещ да го изпита.

 

Параболична огледална оптика с алуминиево покритие

Изображението образува параболично главно огледало. Той е допълнен от алуминиево покритие с отражателна способност 92 ~ 96%. Благодарение на това оптиката създава ясен и точен образ, който не страда от оптични изкривявания, дори при максимално увеличение. Двустепенният фокусиращ механизъм на Crayford осигурява гладко, прецизно фокусиране без люфт, дори при тежки прикачени файлове.

 

Активно охлаждане на оптичната система за бърза термична стабилизация

Една от характеристиките на този телескоп е активното охлаждане на основното огледало, което се захранва от батерии (продават се отделно). Той ускорява термичната стабилизация на оптиката, тоест дава възможност да се започнат наблюдения по -бързо, ако телескопът е изведен от топла стая на студена улица. Без охлаждане обикновено трябва да изчакате няколко часа, докато огледалото се "охлади", докато вентилаторът ускорява този процес с около половината време.

 

Монтаж Dobson с лагер за височина и система за балансиране

Оптичната тръба е инсталирана на монтаж на Dobson, който се управлява ръчно. Въпреки че стойката има класически вид, тя е значително подобрена отвътре. Системата за лагери и балансиране на голяма надморска височина позволява оптичната тръба да се премества бързо и точно няколко сантиметра нагоре или надолу за оптимална стабилност. Това е полезно, когато използвате тежки окуляри или опционален търсач. Отстрани на стойката има везни за подпомагане на балансирането. Подобрените лагери също правят стойката по-гладка, по-надеждна и по-устойчива на износване за по-дълъг живот.

 

Всичко необходимо за наблюдение вече е включено

Основните оптични аксесоари са включени в телескопа, така че можете да започнете да наблюдавате веднага. Това са два окуляра с различно фокусно разстояние и 8x50 мм оптичен търсач.

 

Основни функции:

 

·         Нютонов рефлектор с висока апертура на монтажа на Добсън

·         Активно охладено параболично главно огледало

·         Специална оптика с алуминиево покритие с 92 ~ 96% отразяваща способност

·         Двускоростен фокусиращ Crayford - точно и бързо насочване

·         Система за носене и балансиране по височина - най -гладката тръба

·         Бърза термична стабилизация на оптиката, удобна работа, лесен монтаж

Оборудване:

 

·         Оптична тръба на телескоп

·         Лостът на Добсън

·         Plössl окуляр 9 мм

·         30 мм окуляр Super View

·         Оптичен търсач 8х50 мм

·         Поставка за търсачка

·         Вентилатор

·         Инструкции за експлоатация и гаранционна карта

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg