Телескоп SkyWatcher 200/1200 DOB 8"

SKU: SWD200py
Гаранция: 2 Години
1350 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1350.00 лв
Телескоп SkyWatcher 200/1200 DOB 8
1350 лв

Този Добсънов телескоп представлява отличен избор за начинаещи астрономи и е оборудван с редица функции и аксесоари, които го правят удобен и ефективен инструмент за наблюдение на небесни обекти. Ето някои от ключовите характеристики и предимства:

Събиране на светлина: С апертура от 203 мм, този телескоп е способен да събира значително количество светлина, което го прави подходящ за впечатляващи наблюдения на нощното небе. Това е особено полезно при наблюдение на слаби и отдалечени обекти като мъглявини и галактики.

Висококачествена оптикаПараболичното основно огледало предоставя остри и детайлни изображения на Луната и планетите. Вторичното огледало с диаметър от 50 мм допринася за качеството на изображението, подобрявайки контраста и намалявайки хроматичната аберация.

Лесен монтаж и настройкаС монтираща система "rocker box" този телескоп е лесен за настройка и използване. Тя позволява бързо и гладко движение от един обект на друг, подобно на работата със статив за фотоапарат.

Начално пълно оборудванеТелескопът е оборудван с висококачествен оптичен търсач, добри окуляри и изчерпателно ръководство за потребителя. Това прави началото на астрономските наблюдения лесно и приятно.

Възможности за разширениеТози Добсънов телескоп може да бъде лесно преобразуван за астрофотография, което го прави подходящ за астрономи, които искат да разширят своите възможности в бъдеще.

С тези характеристики този Добсънов телескоп предоставя балансиран бленд от производителност и удобство, като прави астрономските наблюдения достъпни и увлекателни за начинаещите.

Този Добсънов телескоп от Sky-Watcher представлява добре замислен и висококачествен инструмент за астрономски наблюдения, предлагайки редица подобрения и предимства. Този фокусер предоставя гладко и прецизно фокусиране без да влошава изображението. Предимството на по-широкия диаметър на фокусера е, че позволява по-голями окуляри и аксесоари, което подобрява качеството на наблюденията. Sky-Watcher е известен с висококачествените си параболични огледала, които осигуряват резки и детайлни изображения на Луната и планетите. Оптиката е една от ключовите характеристики на този телескоп. Включеният търсач предоставя ясно и подробно изображение на небесни обекти, което улеснява намирането на интересни точки на небето. Sky-Watcher предлага една от най-добрите добсънови монтировки на пазара. Това позволява гладко движение и точно проследяване на обектите, дори при високи нива на увеличение. По-късото работно разстояние на този телескоп осигурява по-ярка и ясна осветеност на изображението по целия диаметър. Това е от значение, особено при наблюдение на галактики и мъглявини, където детайлите към ръба на изображението са важни. Този Добсънов телескоп предоставя възможности за разширение и надграждане. С различни аксесоари и опции за апгрейд, потребителите могат да персонализират телескопа си в съответствие със своите нужди и интереси. Този Добсънов телескоп от Sky-Watcher предоставя комплексно решение за начинаещи и напреднали астрономи, които търсят качество и функционалност в един инструмент.

С този добсънов телескоп вече може да видите следните обекти:

Кратери и най-фини върхове на Луната
Подробности за планетите, като полярните шапки на Марс или структури в Голямото червено петно на Юпитер
Може да разделите кълбовидните купове на единични звезди
Да видите подробности в планетарни мъглявини
Да видите и спирални ръкави в ярки галактики
Преминаващи комети

Вид телескоп: Добсънов

Система: Нютънов

Диаметър на основното огледало: 200 mm

Фокусно разстояние:1200 mm 

Фокусно отношение: f/6

Диаметър на вторичното огледало: 50 mm

Obstruction (linear): only 25%

Максимално полезно увеличение: 400x

Резолюция: 0.69"

Тегло: 26 kg (разделено на части)

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: