Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK

SKU: 18116
Гаранция: 10 Години
1591.25 лв
1675.00 лв
-5%
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1591.25 лв
1675.00 лв
Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK 1
1591.25 лв
1675 лв
-5%

Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK е телескоп с конструкция Максутов-Касегрен и впечатляващи възможности. Тази конструкция комбинира компактни размери с високо качество на изображението и висока разделителна способност. С този телескоп можете да се насладите на наблюдения на лунните кратери с диаметър от 4,5 мили, структурата на слънчевите петна, пръстените на Сатурн и поясите на планетата. Когато става въпрос за далечни обекти в космоса, този телескоп може да заснеме звезди с яркост до 12-та величина, кълбовидни звездни купове, мъглявини и галактики.

Телескопът разполага с апертура f/12.7, която е подходяща за различни астрономически наблюдения. Максималното полезно увеличение от 204x, което може да бъде постигнато с този телескоп, предоставя възможност за по-подробно наблюдение на астрономическите обекти. То позволява увеличено изображение, което може да разкрие детайли и структури на обектите. Също така, телескопът има висока разделителна способност, което означава, че може да разграничи близки обекти и да предостави ясно и детайлно изображение на тях. Това е особено полезно при наблюдение на лунни кратери, слънчеви петна, пояси на Сатурн и други астрономически обекти, където детайлите са от значение за изследването и наблюдението. Така че с този телескоп можете да се насладите на красотата на небесните обекти с вълнение и яснота.

В комплекта на телескопа Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK са включени два ахроматични окуляра - SUPER 10 и SUPER 25. Тези окуляри са с диаметър 31,75 mm и служат като мощни инструменти за корекция. Оптичните им елементи са изработени от стъкло със специално покритие, което гарантира високо качество на изображението. Зрителното поле на окулярите е в диапазона от 50 до 52 градуса.

Телескопът е оборудван с азимутална монтировка AZ 114 GT SynScan с компютърно управление. Благодарение на функцията GoTo, телескопът може да  се насочи с изключителна точност към всеки астрономически обект,  на който координатите му са запаметени в паметта на микропроцесора. Следователно телескопът може автоматично да насочва своята оптика към повече от 42 900 небесни обекта.

Стойките SkyMatic GoTo на телескопа Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK са съвместими с външен комплект батерии 12 V. Това означава, че можете да използвате външен източник на захранване вместо да зависите от електрическата мрежа. С външен комплект батерии 12 V ще имате по-голяма гъвкавост и мобилност при наблюденията с телескопа. Това е особено полезно, когато сте на открито или в места, където няма налична електрическа връзка. Просто свържете външния комплект батерии към стойките SkyMatic GoTo и можете да използвате телескопа безпроблемно

Комплекта включва:

 • Телескоп Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK
 • Окуляри: 10 mm и 25 mm
 • Диагонална призма
 • Оптичен визьор
 • Монтировка GoTo със системата SynScan AZ
 • Триножник с поставка за принадлежности
 • Ръчен контролер
 • Батерийно отделение
 • Комплект свързващи кабели
 • Инструменти за монтаж
 • Компас
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: