Телескоп Celestron Maksutov MC 127/1500 NexStar SLT Go To

Гаранция: 2 Години
1790 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни

Компютризиран телескоп Максутов-Касегрен. D127mm, F1500mm, f/11.8

С 4000 обекта в паметта на компютърното му управление. 1790.00 лв
Телескоп Celestron Maksutov MC 127/1500 NexStar SLT Go To 1
1790 лв

Иновативният телескоп NexStar Star Location Telescope (SLT) на Celestron е любимец на клиентите от години благодарение на уникалната си комбинация от висококачествена оптика, удобен за потребителя компютъризиран интерфейс и здрав единичен монтаж на вилица.

Този телескоп се доставя с предварително сглобен, регулируем триножник от неръждаема стомана, рамо с вилица с бързо освобождаване, компютъризирано ръчно управление NexStar+, 127 mm оптична тръба Maksutov-Cassegrain и много допълнителни аксесоари.

Целият комплект телескоп е прост монтаж без инструменти и бързата процедура за подравняване SkyAlign ще ви подготви за наблюдение за минути. Това прави NexStar 127SLT вашият перфектен спътник както за импровизирани сесии за наблюдение, така и за маратони за гледане на звезди през цялата нощ.

Вашият NexStar 127SLT ще разкрие подробности за лунната повърхност, Венера и нейните фази, полярните шапки на Марс, Юпитер и неговите четири луни и Сатурн с ясно видими пръстени. Може да се използва и като наземен телескоп за наблюдение през деня и за наблюдение на дивата природа.

Оптичен дизайн на Максутов-Касегрен -MAK е катадиоптричен телескоп, което означава, че оптичният дизайн включва както леща, така и огледало. Светлината, преминаваща през MAK, преминава през коректорната леща към основното огледало и обратно към сферично вторично огледало, преди да удари окуляра. Изображенията са ярки, резки и практически без хроматична аберация.

Оптичният дизайн на Maksutov-Cassegrain предлага няколко уникални предимства. Вместо вторично огледало, MAK разполага с „вторично петно“ от отразяващо покритие, нанесено директно върху вътрешната страна на коректорната плоча. Поради това телескопът не изисква честа колимация като Schmidt-Cassegrain. Освен това вторичното петно ​​е значително по-малко от традиционното вторично огледало на Schmidt-Cassegrain, което придава на MAK неговия характерен изглед с висок контраст.

Едно важно нещо, което трябва да се отбележи за телескопите Maksutov-Cassegrain е, че по-голямата, по-тежка коректорна плоча Maksutov отнема повече време за охлаждане и приспособяване към температурата на околния въздух в сравнение с Schmidt-Cassegrain със същата бленда.

Монтажът и технологиите

Компютъризирана алтазимутална стойка – Телескопът NexStar SLT разполага с единична алтазимутална стойка на вилицата, която позволява на телескопа да проследява желаните обекти, когато изглеждат движещи се през нощното небе. Стойката се намира върху предварително сглобен, регулируем стоманен статив.

Ръчно управление NexStar+ – Това компютъризирано ръчно управление ви позволява автоматично да се завъртите към който и да е от 40 000 небесни обекта с натискането на един бутон. Базата данни NexStar+ включва повече от 600 галактики, 300 купа и десетки красиви двойни звезди. Не сте сигурни какво да наблюдавате? Изберете функцията Sky Tour и ръчното управление NexStar+ автоматично ще генерира списък с всички най-добри небесни обекти, видими в момента, въз основа на вашето точно време и местоположение.

Технология SkyAlign – Нашата собствена процедура за подравняване SkyAlign прави настройката и използването на компютъризиран телескоп по-бързо и по-лесно от всякога. Насочете телескопа към три ярки обекта в небето и телескопът може да триангулира позицията си и автоматично да локализира всеки друг обект в небето. Не е необходимо да знаете имената на звездите - можете дори да изберете Луната или ярките планети! За повече информация относно нашата технология SkyAlign посетете тук.

Мощност – отидете навсякъде! Чувствайте се свободни да се насладите на вашия NexStar SLT в отдалечени места с тъмно небе - той се захранва от 8 AA батерии (не са включени) или преносима батерия PowerTank (продава се отделно). Вътрешното отделение за батерии осигурява захранване на високопрецизните серво мотори за твърда производителност с ниски вибрации, като същевременно елиминира проблемите с обвиването на кабела, свързани с външни батерийни пакети. Можете също така да захранвате своя телескоп с 12V AC адаптер (продава се отделно).

Включени аксесоари

Вашият телескоп включва търсач StarPointer™ с червена точка, звезден диагонал и два окуляра (25 mm и 9 mm). Двата окуляра предлагат различни увеличения за наблюдение с ниска или висока мощност. Диагоналът на звездата осигурява изглед отдясно нагоре и по-удобен ъгъл на гледане, когато гледате към небето. Търсачът StarPointer™ с червена точка ще ви помогне бързо да центрирате обект в окуляра си за по-лесно наблюдение.

NexStar 127SLT е готов да расте заедно с вас, докато станете по-опитен любител астроном. Той е съвместим с всички най-нови аксесоари на Celestron, включително StarSense AutoAlign, SkyPortal WiFi модул и PowerTank Lithium.

Софтуер Starry Night

Вашата покупка включва БЕЗПЛАТНО изтегляне на Starry Night на Celestron- Този мощен софтуер ще ви помогне да научите за нощното небе, небесните обекти и как да планирате следващата си сесия за наблюдение. Celestron Starry Night е най-добрият астрономически софтуерен пакет на пазара, предоставящ ресурси и знания за разглеждане на нашата слънчева система и извън нея.Характеристики:

 • Телескоп Максутов Касегрен.
 • Диаметър на обектива D=127 mm.
 • Оптично просветление fully-coated.
 • Фокусно разстояние F=1500 mm.
 • Светлосила f/11.8.
 • Моторизирана алтазимутална монтировка със система GO TO.
 • База данни за 4000 обекта.
 • Търсач "red dot".
 • Метален статив.
 • Диагонално огледало 90о.
 • Два окуляра Plossl D=31.8 mm - 9 mm (167x) и 25 mm (60x).
 • Зрително поле 0.83о.
 • Пределна звездна величина 13 m.
 • Два CD ROM с програми (The Sky и NexStar Observers List).
 • Възможност за управление от компютър.
 • Девет скорости на движение: 4o/sec, 2o/sec, 1o/sec, 0.5o/sec, 32x, 16x, 8x, 4x, 2x.
 • Проследяване: звездно, слънчево, лунно.

Процедура за насочване: SkyAlign, Auto 2-Star Align, 1-Star Align, 2-Star Align, SolarSystem Aling.

 

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: