Германска екваториална монтировка Meade LX70

SKU: 71689
834.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
834.95 лв
Германска екваториална монтировка Meade LX70
834.95 лв

Германската екваториална висококачествена монтировка Meade LX70 включва органи за управление за бавно движение за оста R.A. и за оста за деклинация и напълно регулируем по височина (33" до 46") триножник със стоманени крака за високо натоварване. Разширените функции включват месингови червячни зъбни задвижвания на двете оси за плавно проследяване, алуминиеви кръгове за настройка и вграден нивелиращ балон. Въжетата за управление за бавно движение улесняват проследяването на обектите дори и при онези студени нощи, когато носенето на ръкавици е задължително.

Прецизното настройване с натискане-теглене на азимута и по височина улесняват прецизното полярно центроване, докато вградената в регулирането на височината географска ширина ще Ви помогне бързо да изберете географската ширина на Вашия обект.

Монтировката включва лястовича опашка тип Vixen за монтаж на всяка оптична тръба Meade или такава на трети страни, включващи този обичаен и стандартизиран тип рейка тип лястовича опашка и тегло до приблизително 9 kg. Теглото на напълно сглобената монтировка е 9, 5 kg, включително триножника, но без противотежестите. Включена е една противотежест 5, 2 kg, допълнителни противотежести се предлагат отделно.

Предлага се и опционално двуосно моторно задвижване за напълно автоматично проследяване на обекти в нощното небе след извършване на полярно центроване. Предлага се и се продава отделно и модел полярен телескоп като помощно средство за намиране на небесния полюс с висока точност за цели като астрофотография. Монтировката Meade LX70 е проектирана така, че да Ви позволява да извършвате наблюдения в продължение на много години.

Комплектът включва:

  • Прецизна германска екваториална монтировка с лястовича опашка тип Vixen
  • Месингово червячно задвижване с въжета за управление за бавно движение
  • Стоманен триножник за високо натоварване
  • DVD с планетариум Autostar Suite
  • Допълнителен полярен телескоп и двуосни моторизирани задвижвания


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: