Добсънов телескоп Meade LightBridge 10" F/5

SKU: 71680
Гаранция: 2 Години
2085.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
2085.95 лв
Добсънов телескоп Meade LightBridge 10
2085.95 лв

10" LightBridge е изключително мощен телескоп, предназначен за изследване на далечния космос. Той е снабден с впечатляващо 10" главно огледало с многослойно покритие и ограничена дифракция, което му позволява да улавя светлината и да предоставя изображения с яркост, надминаваща тази на 8-инчовите телескопи при същото увеличение. Това означава, че можете да наблюдавате бледи обекти в далечния космос с по-голяма детайлност. Тази способност е много ценна, когато телескопът се използва от места с минимално осветление. Оптиката на 10" LightBridge е изключително висококачествена, като идеално се допълва с висококачествената монтировка. Главното огледало е напълно регулируемо и е поставено в лека алуминиева плаваща многоточкова клетка. Телескопът също разполага с вентилатор с висока якост, който помага за охлаждане на главното огледало и подобрява качеството на изображението. Отделението за батериите на вентилатора може да побере до 8 батерии тип AA(не са включени). В комплекта се включва висококачествено двускоростно 2" фокусиращо устройство тип Крейфорд с фин фокус и понижаване на скоростта 10:1. Телескопът също разполага с 1,25" адаптер, който ви позволява да използвате окуляри с цилиндри от 1,25" или 2". Също така, включен е широкоъгълен окуляр серия 4000 26 mm QX с диаметър 2" за широки гледки. Телескопът разполага с лесен за използване модул с ярко червена точка като визьор, който ви позволява да избирате между четири опции за решетка и седемстепенно управление на яркостта.

Конструкцията и теглото на 10" LightBridge телескопа. Отворената рамкова конструкция на тръбата му позволява лесно поставяне и разглобяване за транспортиране, което подобрява преносимостта на инструмента. Монтировката е изработена от здрава дървена Добсънова монтировка с ламинирано покритие, което осигурява здравина и стабилност на цялата система. Оста на азимута (странична ос) е оборудвана с ролкови лагери, докато оста на височината (вертикална ос) използва алуминиеви лагери с голям диаметър. Ръчно регулируемата спирачка с променлива сила гарантира гладки и стабилни движения при използването на телескопа.

Теглото на оптичната тръба, когато е напълно монтирана, е 17 kg, което може да бъде сравнително тежко при пренасянето и настройката на телескопа. Монтировката има тегло от 12 kg, което я прави по-лека и по-лесна за манипулиране. За удобство при пренасянето, доставката на телескопа се извършва в две кутии с тегла от 21 kg и 14 kg.

Характеристики:

  • Бърз Нютонов рефлекторен телескоп с фокусно разстояние 10" f/5 1270 mm
  • Отворена рамкова конструкция за ултрапреносимост
  • Широкоъгълен окуляр 2" Meade серия 4000 26 mm QX

Оптична конструкция

Рефлекторни

Леща на обектива

Нютонов

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

254

Диаметър на главното огледало (апертура), mm

254

Фокусно разстояние, mm

1270

Фокусно отношение

f/5

Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда

0, 56

Гранична звездна величина

14

Окуляри

2" окуляр с широк ъгъл Meade серия 4000 26 mm QX

Диаметър на тръбата на окуляра, mm

2/1, 25

Визьор

луксозен визьор с четворна решетка с червена точка

Фокусиращо устройство

2"

Монтировка

Добсънова

Размери на монтировка, mm

645х630х135

Тегло на монтировка, kg

12, 25

Допълнителен

вграден вентилатор на ОТА: да

Размери на оптичната тръба, mm

770х455х442

Тегло на оптичната тръба, kg

17, 24

Потребителско ниво

ентусиасти

Обекти на наблюдение

далечния космос
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: