Телурий Levenhuk LabZZ

SKU: 72479
Гаранция: 2 Години
89.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
89.95 лв
Телурий Levenhuk LabZZ 1
89.95 лв

Телурият Levenhuk LabZZ е забавен и образователен модел, представящ въртенето на Земята и Луната около Слънцето. Той е идеален инструмент, който помага на децата да разберат причините за сезоните, фазите на Луната и структурата на годината със своите дванайсет месеца. Телурият представлява прекрасно визуално помагало за часовете по астрономия и география. Моделът е монтиран на стабилна стойка с винтов механизъм, а всички части са свързани чрез зъбни колела. За да управлявате моделите на Земята и Луната, просто завъртете малката манивела.

Телурият включва и модел на Слънцето със сваляема горна част, разположена в центъра на въртящия се механизъм. Лампата, представляваща Слънцето, се състои от две половини и е оборудвана с вътрешни батерии. За да включите светлината на Слънцето, използвайте бутона, намиращ се под основата. За смяна на батериите трябва да свалите горната част на лампата, която е фиксирана с щифтове. Земният глобус се върти около Слънцето в посока, обратна на часовниковата стрелка. Чрез наблюдение на телурията можете да видите промяната на сезоните. За време в което Земята прави един обиколен обрат около Слънцето, Луната прави 12 обикаления около Земята, съответстващи на 12-те месеца от годината.

Основните елементи на този модел са изработени от здрава и безопасна пластмаса. Диаметърът на модела на Слънцето е 100 мм, диаметърът на Земята е 85 мм, а диаметърът на Луната е 18 мм. 

Забележка: телурият съдържа дребни части! Не позволявайте на малки деца да играят с телурия без надзор от възрастни.

Характеристики:

  • Механичен модел на въртенето на Земята и Луната около Слънцето
  • Практично визуално помощно средство
  • Моделът се задвижва чрез завъртане на малка манивела
  • В модела на Слънцето има ярка лампа

Комплектът включва:

  • Телурий Levenhuk LabZZ
  • Стойка с винт
  • БатерииПри възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: