Телескоп SkyWatcher 150/1200 EvoStar NEQ5

SKU: SWR15012EQ5
Гаранция: 2 Години
2750 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
2750.00 лв
Телескоп SkyWatcher 150/1200 EvoStar NEQ5 1
2750 лв

Този рефрактор е истинска звезда в света на астрономията, предлагайки мощна оптика и впечатляваща разделителна способност за планетарно наблюдение. С 150 мм апертура той се отличава като един от по-големите представители на своя вид. С фокусно съотношение от f8, този ахроматичен рефрактор е в състояние да коригира много от хроматичните аберации, предлагайки ясни и ярки изображения. Като типичен рефрактор, той се отличава с изключителен контраст, което е ключово за наблюдението на планетите. При възможността да разглеждате детайли като полярните ледени шапки на Марс или Голямото червено петно на Юпитер, този телескоп ви предоставя възможността за бързо и вълнуващо пътуване из Слънчевата система!

Този телескоп е като магическо прозорче към далечни звездни пространства, показвайки величието на дълбокия космос. Мъглявината Пръстен и купът M13 са само някои от обектите, които може да разглеждате с лекота. Събирайки 460 пъти повече светлина от невъоръженото око, този телескоп открива обекти, които в противен случай биха били невидими. Снабден с 2-инчово фокусиращо устройство и 1,25-инчов намаляващ адаптер, той предлага гъвкавост при използването на окуляри от двата размера. Използването на 2-инчов окуляр отваря най-широките зрителни полета, позволявайки ви да се потопите в космоса с огромна перспектива. Оптичният визьор 9x50 допълнително улеснява откриването на астрономически обекти, предоставяйки ви навигационен инструмент за откриване на вълнуващите космически приключения. А с възможността за астрофотография, този телескоп ви предлага възможността да заснемете красотата на Луната, планетите и мъглявините, за да запечатате вълнуващите моменти от вашето пътуване из Космоса.


Предимствата накратко:

  • мощен рефрактор

  • изображение с висок контраст и намалена хроматична аберация

  • 2-инчово фокусиращо устройство

  • много подходящ за астрофотография

  • призматична шина за бърз монтаж

  • оптичен визьор 9 x 50


    Тази монтировка NEQ-5 е като надеждна космическа платформа, която издига вашия телескоп към нови звездни висини. Снабдена с бял дизайн, тя е подобрена версия на EQ-5 и предлага стабилна основа за големите телескопи, като ви отвежда на вълнуващо пътуване из нощното небе. След като настроите полюсната стойка към Северната звезда, този телескопен мотор ви дава възможността да се насладите на обектите в небето, леко ръководствувайки ги в зрителното поле и ги проследявайки с помощта на удобните контроли за бавно движение. Регулирането на полярната височина се извършва лесно и перфектно с двата винта, а полярният търсач и електрическите мотори за двете оси са само някои от допълнителните функции, които могат да бъдат добавени. NEQ-5 не само е идеална за визуални наблюдения, но и предлага стартова точка за начинаещи в астрофотографията. С добавянето на опционални ъпгрейди като моторен комплект или GoTo система, вие можете да създадете впечатляващи изображения на галактики и мъглявини, показвайки всички красоти на космоса.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: