Монокъл Levenhuk Nelson 8x42

SKU: 72111
174.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Морският монокъл Levenhuk Nelson 8x42 е перфектен за любителите на морските турове, риболова и собствениците на малки лодки. Компактният оптичен инструмент има увеличение 8х и апертура 42 mm. Той помага да виждате отдалечени обекти добре. Този монокъл също така е идеален за изследване на близки обекти – близкият му фокус е 3 m. Корпусът на монокъла има вграден компас и далекомер. Той не разполага с осветление на скалата и затова Ви препоръчваме да използвате компаса през деня, когато има достатъчно естествена светлина. Можете да изчислите разстоянието до обекта, ако знаете размера му, като използвате далекомера със специална формула, или да изчислите размера (височината) на обекта, ако знаете разстоянието до него. Можете да видите извитата скала в окуляра. Компасът указва посоката към обекта в градуси. Стойността на делението е 1°. Север е на 360°, юг е на 180°, изток е на 90° и запад е на 270°. Оптиката е изработена от висококачествено стъкло BaK-4. Лещите са с цялостно многосло йно покритие и осигуряват висококачествено и ярко изображение, дори и в ден с лошо време. Непромокаемият корпус е изработен от пластмаса. Той е напълнен с азот, за да се предотврати замъгляване на лещите. Този монокъл осигурява широко зрително поле от 120 m на разстояние 1000 m. Оборудван е и с регулиране на диоптъра на окуляра в широк диапазон. Препоръчваме Ви да използвате този монокъл с плаваща каишка Levenhuk FS10, когато сте в близост до вода: тази принадлежност в ярък цвят ще предотврати потъване или изгубване на оптичния инструмент. Характеристики:Класически морски монокъл с вграден компас и далекомер Широко зрително поле и близък фокус на късо разстояние Комплектът включва: Монокъл Капачка на лещата на обектива Кърпичка за почистване Ремък Торбичка Ръководство за потребителя и доживотна гаранция Допълнителни спецификации Материал на оптиката стъкло BaK-4 Оптично покритие с цялостно многослойно покритие Окуляри 2 елемента в 1 група Обективи 3 елемента в 2 групи Увеличение, x 8 Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 42 Зрително поле, ° 7 Относителна яркост 27, 56 Коефициент на здрач 18, 33 Изходен диаметър на зеницата, mm 5.25 Разстояние от очите, mm 23 Близък фокус, m 3 Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри ±4 Непромокаем да Материал на корпуса пластмаса Допълнителен вграден компас и мащаб Употреба Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст. Зрително поле, m/1000 m 120 Диапазон на работната температура, °C −20…+55
174.95 лв
Монокъл Levenhuk Nelson 8x42
174.95 лв
Държава USA

Морският монокъл Levenhuk Nelson 8x42 е перфектен за любителите на морските турове, риболова и собствениците на малки лодки. Компактният оптичен инструмент има увеличение 8х и апертура 42 mm. Той помага да виждате отдалечени обекти добре. Този монокъл също така е идеален за изследване на близки обекти – близкият му фокус е 3 m.

Корпусът на монокъла има вграден компас и далекомер. Той не разполага с осветление на скалата и затова Ви препоръчваме да използвате компаса през деня, когато има достатъчно естествена светлина. Можете да изчислите разстоянието до обекта, ако знаете размера му, като използвате далекомера със специална формула, или да изчислите размера (височината) на обекта, ако знаете разстоянието до него.

Можете да видите извитата скала в окуляра. Компасът указва посоката към обекта в градуси. Стойността на делението е 1°. Север е на 360°, юг е на 180°, изток е на 90° и запад е на 270°.

Оптиката е изработена от висококачествено стъкло BaK-4. Лещите са с цялостно многосло йно покритие и осигуряват висококачествено и ярко изображение, дори и в ден с лошо време. Непромокаемият корпус е изработен от пластмаса. Той е напълнен с азот, за да се предотврати замъгляване на лещите.

Този монокъл осигурява широко зрително поле от 120 m на разстояние 1000 m. Оборудван е и с регулиране на диоптъра на окуляра в широк диапазон.

Препоръчваме Ви да използвате този монокъл с плаваща каишка Levenhuk FS10, когато сте в близост до вода: тази принадлежност в ярък цвят ще предотврати потъване или изгубване на оптичния инструмент.

Характеристики:

  • Класически морски монокъл с вграден компас и далекомер
  • Широко зрително поле и близък фокус на късо разстояние

Комплектът включва:

  • Монокъл
  • Капачка на лещата на обектива
  • Кърпичка за почистване
  • Ремък
  • Торбичка
  • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Допълнителни спецификации

Материал на оптиката

стъкло BaK-4

Оптично покритие

с цялостно многослойно покритие

Окуляри

2 елемента в 1 група

Обективи

3 елемента в 2 групи

Увеличение, x

8

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

42

Зрително поле, °

7

Относителна яркост

27, 56

Коефициент на здрач

18, 33

Изходен диаметър на зеницата, mm

5.25

Разстояние от очите, mm

23

Близък фокус, m

3

Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри

±4

Непромокаем

да

Материал на корпуса

пластмаса

Допълнителен

вграден компас и мащаб

Употреба

Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

Зрително поле, m/1000 m

120

Диапазон на работната температура, °C

−20…+55
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg