Флуоресцентен микроскоп MAGUS Lum 400

SKU: 82904
Гаранция: 5 Години
7995.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
7995.95 лв
Флуоресцентен микроскоп MAGUS Lum 400 1
7995.95 лв

Този микроскоп предоставя изключително богат набор от методи за изследване на образци. Една от най-важните техники, които може да се приложат с този инструмент, е флуоресцентната микроскопия. Този метод се основава на умението на определени вещества да излъчват светлина след излагане на светлина с определена дължина на вълната. Този процес предоставя невероятно полезна информация, като позволява изследването на различни образци с висока прецизност. Микроскопът съчетава флуоресцентната микроскопия с метода на светлото поле с преминаваща светлина. Това означава, че можете да разглеждате както образци, които светят под влияние на флуоресцентната светлина, така и прозрачни образци, които не биха били видими чрез обичайния метод на светлото поле. Освен това, с микроскопа можете да извършвате наблюдения с тъмно поле, фазово-контрастни наблюдения и поляризация. Тези методи допълват вашите възможности за изследване на образци, предоставяйки ви разнообразни инструменти за анализ. Този инструмент е особено полезен в медицината, фармацевтиката, селското стопанство и множество други области. Неговата способност да разглежда патогени и клетъчни структури, както и да провежда анализи на ДНК и хромозоми, го прави незаменим инструмент за научни изследвания и диагностика. Така че, независимо от областта на науката или медицината, този микроскоп предлага вълнуващи възможности за изследване и откриване на нови знания.

Глава на микроскопа

Този микроскоп разполага с тринокулярна глава, която предлага изключителна гъвкавост и функционалност. Окулярните тръби могат да се завъртат на 360°, което улеснява на потребителя да настрои микроскопа точно по своите нужди. Не само че можете да регулирате разстоянието между окулярите, но тринокулярната тръба също така дава възможност за монтиране на цифрова камера. Този екстра модул предоставя възможността да записвате или снимате наблюденията си посредством вградената цифрова камера. Така можете да запазите и споделите вашите наблюдения или изследователски резултати с други колеги. Този аспект на микроскопа значително улеснява работата в области като научни изследвания, медицинска диагностика и други, където документирането на наблюденията е от съществено значение.

Револверна глава

Този микроскоп предоставя разнообразие от обективи, съответно пет на брой, които позволяват различни нива на увеличение и подробности при наблюденията. В допълнение към тях, микроскопът има свободен слот, който може да бъде използван за центриране на светлинния източник за отразена светлина. Този слот предоставя гъвкавост и допълнителна възможност за настройка на оптичния път. Слотът също така предоставя възможност за монтиране на допълнителен обектив, който може да допринесе за постигането на още по-голямо увеличение, което е полезно при изследвания, които изискват по-голяма детайлност и разделителна способност. Револверната глава с обективи е ориентирана навътре, което допринася за по-голямата удобство на потребителя, позволявайки му да вижда обективите в оптичния път, без да се налага да ги маха или премества. Това улеснява превключването между различните обективи и методи на наблюдение.

Обективи

Този микроскоп разполага с планахроматични и планфлуоритни обективи с корекция до безкрайност, което подобрява качеството на изображенията и точността на наблюденията. Стандартната конфигурация на микроскопа включва няколко обектива, които предоставят различни нива на увеличение и функционалности за различни методи на наблюдение.

Включените обективи включват:

1. Обектив 4x, който е подходящ за ниско увеличение и общ преглед на образците.

2. Обектив 10x, който предоставя средно увеличение и подробности при наблюденията.

3. Обектив 40x, който е оптимизиран за флуоресцентни микроскопии и позволява по-голяма разделителна способност.

4. Обектив 100x, който е подходящ за микроскопия по метода на светлото поле и предоставя високо увеличение за изследвания с по-голяма детайлност.

Този набор от обективи предоставя гъвкавост и възможност за извършване на разнообразни наблюдения и изследвания в зависимост от нуждите на потребителя, като подчертава важността на прецизните и разностранни възможности, които предлага микроскопът.

Фокусиращ механизъм

Този микроскоп е оборудван с изключително удобна система за фокусиране. На основата на микроскопа се намират два бутона за фокусиране - един за грубо фокусиране и друг за фино фокусиране. Това предоставя на потребителя възможността да настрои фокуса с плавни движения, без значителни усилия. От дясната страна на микроскопа има бутон за бързо фиксиране на грубо фокусиране. Това позволява на потребителя бързо и лесно да промени фокуса след смяна на образеца, като спестява време и усилия. От лявата страна на микроскопа се намира пръстен, който контролира затягането при грубо фокусиране. Този механизъм допринася за плавното регулиране на фокуса, като потребителят може да настройва затягането според своите предпочитания. Тази система за фокусиране осигурява удобство и практичност при работа с микроскопа, като позволява на потребителя да извършва точни и детайлни наблюдения с лекота и комфорт.

Предметна маса

Предметната маса на този микроскоп е изключително удобна за работа. Тя не разполага с рейка за позициониране по оста X, което прави работата с нея много ергономична. Този дизайн позволява на потребителя да насочва и регулира образеца по свободен начин, без да се налага да извършва сложни настройки. Механичната предметна маса на микроскопа е снабдена със специален механизъм с ремъчно задвижване, който осигурява плавно движение на обекта. Това позволява на потребителя да премества образеца с лекота и прецизност, което е от решаващо значение при извършване на детайлни наблюдения. Държачът за образеца е здраво закрепен с два винта и може да се лесно отстрани. Това улеснява поставянето и изваждането на образци, което е особено полезно при смяна на обектите за наблюдение. За наблюдения с отразена светлина предметната маса може да бъде допълнена с черна плоча. Това позволява на потребителя да елиминира разсеяната светлина и да постигне по-ясни и контрастни изображения при наблюденията с отразена светлина.

Илюминатор за отразена светлина

Живачната лампа с мощност от 100 W, която служи като източник за възбуждане на флуоресцентната светлина, представлява изключително ярък и мощен светлинен източник. Тя генерира светлина с широк спектър от дължини на вълните, което позволява работа с различни флуорохромни вещества. Живачната лампа също така има дискретни пикове, което прави възможно работата с различни флуорохроми, предоставяйки гъвкавост в експериментите. Илюминаторът за отразена светлина е оборудван с четири възбуждащи филтри, които позволяват избор на различни области на спектъра за възбуждане. Тези филтри включват ултравиолетов (UV), виолетов (V), син (B) и зелен (G) филтър. Това дава възможност за прецизен контрол и настройка на възбуждащата светлина в зависимост от нуждите на конкретния експеримент или наблюдение. Също така, живачната лампа е снабдена с интелигентен дизайн, който позволява центриране на светлинния източник в три различни равнини. Този дизайн улеснява точното позициониране и изричане на светлината върху образците, което е от съществено значение за качествените резултати при флуоресцентни наблюдения. Важно е да отбележим, че живачната лампа е разработена с механизми за охлаждане и отвеждане на излъчваната топлина, което предотвратява прегряването на устройството. Така се гарантира неговата надеждност и дълъг живот. Монтажната стойка, която съпровожда живачната лампа, позволява бърза и безопасна смяна на лампата, което е важно за непрекъснатата работа и поддържане на качеството на флуоресцентните наблюдения.

Осветление на Кьолер с отразена и преминаваща светлина

Настройката на осветлението на Кьолер е ключов елемент за подобряване на качеството на изображението при изследване на образците. Този процес ви позволява да постигнете оптимални резултати при използване на различни обективи и методи на наблюдение. Максимална разделителна способност: Настройването на осветлението на Кьолер ви позволява да постигнете максимална разделителна способност за всеки от обективите, което означава, че можете да наблюдавате детайлите на образците с по-голяма яснота и прецизност. Равномерно осветяване: Чрез Кьолер можете да осигурите равномерно осветяване на зрителното поле, което е от съществено значение за консистентно наблюдение на образците. Това предотвратява неравномерно осветление или затъмняване на краищата на изображението. Фокус и премахване на смущения: Правилната настройка на Кьолер осигурява, че обектът, който изследвате, е с отчетлив фокус, като се избягват неясности или дефокусиране. Този процес също така помага за премахване на смущения в изображението, като например артефакти или сенки. В резултат на правилната настройка на Кьолер, вие можете да постигнете по-добри резултати при изследване на образците и да получите по-ясни и точни изображения. Този процес е от решаващо значение за успешната работа с микроскопа и за постигане на целите на вашия научен или лабораторен проект.

Кондензер

Използването на кондензер със слот за плъзгач представлява удобна и ефективна опция за работа с микроскопа. Този слот позволява бърза смяна на метода на наблюдение при използване на преминаваща светлина, без да е необходимо да променяте целия кондензер. Въвеждането на плъзгач с тъмното поле или фазовоконтрастното наблюдение в слота на кондензера ви позволява да осъществявате бързи преходи между различни методи на микроскопия, което е особено полезно при работа с разнообразни образци и изследвания. Това опростява и ускорява процеса на превключване между методите, като ви позволява да запазите непрекъснат поток от наблюдения и да извличате максимална информация от вашите образци. Този удобен дизайн на микроскопа подобрява ефективността на вашата работа и улеснява използването на различни методи на наблюдение в зависимост от нуждите на вашето изследване.

Светлинен източник за преминаваща светлина

Халогенните крушки със светлинна мощност от 30 W предоставят ярка и комфортна светлина с подходяща цветна температура за наблюдение чрез различни обективи с различни увеличения. Тази осветителна система е идеална за разнообразни приложения и различни методи на микроскопия, тъй като осигурява необходимата яркост и качество на осветление за наблюдение на образците. Светлинната мощност от 30 W е достатъчно голяма, за да осветлява образците с увеличения от 4x до 100x, позволявайки ви да работите с разнообразни типове образци и методи на наблюдение. Това прави микроскопа много гъвкав и подходящ за широк спектър от изследвания и приложения, като поддържа висок стандарт на осветление и комфорт за наблюдателя.

Принадлежности

Този микроскоп се предоставя с богат набор от принадлежности, които го правят много функционален и подходящ за разнообразни изследвания и приложения:

Допълнителните обективи предоставят допълнително увеличение и възможност за наблюдение на образци с различни размери и детайли. Флуоритният обектив 10x/0,35 позволява изследвания с впечатляваща разделителна способност от 0,5 μm в широко зрително поле. Допълнителните окуляри разширяват диапазона на увеличение на микроскопа, предоставяйки ви възможността да използвате обективите по-ефективно и да видите по-детайлно вашите образци. Това устройство ви позволява да наблюдавате образци с малък контраст, които биха били трудни или невъзможни да се видят с обикновената микроскопия по метода на светлото поле. Микроскопията по тъмното поле ви дава възможност да изследвате прозрачни образци, които са трудни за наблюдение чрез светло поле. С поляризацията можете да изследвате анизотропни образци и материали, които реагират на поляризирана светлина. Цифровата камера и съответният софтуер ви позволяват да заснемете изображения от микроскопа и да ги запаметите, както и да извършвате измервания в реално време. Този образец ви дава възможност да извършвате точни измервания на обекти, като гарантира, че измерванията ви са калибрирани и точни. Тези принадлежности разширяват функционалността на микроскопа и го правят идеален инструмент за различни видове изследвания и приложения, включително биология, медицина, фармакология, и много други области.


Основни характеристики:

 • Изучаване на образци, които флуоресцират, когато са изложени на въздействието на възбуждаща светлина

 • Микроскопски методи: флуоресценция в отразена светлина, наблюдение по метода на светлото поле при преминаваща светлина

 • Тринокулярна глава с регулиране на разстоянието от очите на окулярите и вертикална тръба за монтиране на цифрова камера

 • Илюминатор за отразена светлина: живачна лампа 100 W с широк спектър от дължини на вълните

 • Флуоресцентни филтри: ултравиолетов (UV), виолетов (V), син (B) и зелен (G)

 • Илюминатор за преминаваща светлина: халогенна крушка 30 W, осигуряваща ярка естествена светлина

 • Осветление на Кьолер с отразена и преминаваща светлина

 • Проста предметна маса без рейка за позициониране

 • Широка гама съвместими допълнителни принадлежности

Комплектът включва:

 • Основа с вход за захранване, светлинен източник за преминаваща светлина и кондензер, фокусиращ механизъм, предметна маса и револверна глава

 • Илюминатор за отразена светлина

 • Живачна лампа

 • Тринокулярна глава

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 4x/0,10 WD 19,8 mm

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 10x/0,25 WD 5,0 mm

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност, Fluo: PL FL 40x/0,85 (пружинно натоварен) WD 0,42 mm

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност, Fluo: PL 100x/1,25 (пружинно натоварен, масло) WD 0,36 mm

 • Окуляр 10x/22 mm с голямо разстоянието от очите (2 бр.)

 • Преграда за ултравиолетовите лъчи

 • Адаптер за C-образна монтировка 1x

 • Шестостенен ключ

 • Захранване на живачната лампа

 • Захранващ кабел

 • Захранващ кабел на илюминатора за отразена светлина

 • Покривало против прах

 • Ръководство за потребителя и гаранционна карта

Предлагат се по заявка:

 • Окуляр 10x/22 mm със скала

 • Окуляр 12,5x/14 mm (2 бр.)

 • Окуляр 15x/15 mm (2 бр.)

 • Окуляр 20x/12 mm (2 бр.)

 • Окуляр 25x/9 mm (2 бр.)

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност, Fluo: PL FL 10x/0,35 WD 2,37 mm

 • Планахроматичен обектив с корекция до безкрайност: PL 60x/0,80 ∞/0,17 WD 0,46 mm

 • Фазовоконтрастно устройство

 • Кондензер за тъмно поле

 • Кондензер за тъмно поле в имерсионно масло

 • Плъзгач за метода на тъмното поле

 • Устройство за поляризация

 • Цифрова камера

 • Калибрационен образец

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: