Микроскоп поляризационен MAGUS Pol 800

SKU: 82911
Гаранция: 5 Години
5799 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
5799.00 лв
Микроскоп поляризационен MAGUS Pol 800 1
5799 лв

Поляризационният микроскоп се използва за изследване на анизотропни геоложки, биологични и полимерни образци, като използва поляризирана светлина. В процеса на получаване на изображение се използва двойното пречупване на лъчите на анизотропния образец. Плоскополяризираната светлина се разделя на два лъча, които се пречупват и променят равнината на поляризация. Анализаторът на микроскопа използва вибрациите на лъчите, за да създаде интерференция между тях, което дава ярки, висококонтрастни изображения. При завъртане на образеца, цветът на изображението се променя. Този микроскоп се използва в различни области на науката, като кристалография, петрография, минералогия, криминалистика, медицина и други.

Поляризационения микроскоп  Magus Pol 800 разполага с триноколярна глава включваща планахроматични обективи предоставящи възможност за извършване на корекции до безкрайност. Благодарение на монтираната камера в тръбата наблюдаващия има възможност за заснемане на получените изображения, каето предоставя възможност за последващ анализ или консултация със специалисти, които не присъстват на наблюдението. Също така има възможност да изберете да наблюдават през камерата или през окуляр, както и да извършвате регулирани според диоптера при необходимост/регулатора е разположен в лявия окуляр/.

Микроскопа разполага с пет обектива и възможност за добавяне на допълнителен обектив в свободния слот, което позволява постигане на още по-голямо увеличение. Револверната глава на микроскопа е конструирана така, че да освободи предната част на предметната маса, позволявайки на потребителя да вижда обектива, поставен в оптичния път. Слотовете на револверната глава са центрирани, за да подравнят оптичните оси на обективите и микроскопа, което е важно за точните наблюдения. Този вид микроскопи предлагат гъвкавост и възможност за различни степени на увеличение в зависимост от нуждите на потребителя.

 Планахроматичните обективи с корекция до безкрайност са специално проектирани за изследвания, извършвани с помощта на поляризирана светлина. Техните оптични свойства са настроени така, че да гарантират, че светлината се пречупва от образеца, а не от самите оптични елементи на микроскопа. Тези обективи са създадени да работят с покривни стъкла, които са с дебелина около 0,17 милиметра. Това ги прави подходящи за изследвания, където се използва поляризирана светлина и е необходимо внимателно наблюдение на образците.

Върху тубуса на микроскопа има два бутона за фокусиране в долната част от двете страни. Единият бутон е за грубо фокусиране, а другият - за фино настройване на фокуса. Тази конструкция позволява на потребителя да постави ръцете си върху масата и да работи в удобна и отпусната поза по време на наблюденията. Регулирането на фокуса е гладко и лесно, без излишно напрежение. Механизмът за фокусиране е конструиран така, че да позволява бърза настройка на микроскопа след смяна на обекта на изследване. За тази цел, има бутон за застопоряване при грубо фокусиране, който се намира от дясната страна. Затягането на  грубото регулиране може да се променя чрез завъртане на пръстена от лявата страна, което улеснява бързата промяна на фокуса по време на работа.

Предметната маса на микроскопа може да се върти на 360°, което позволява на наблюдателя да наблюдава как цветът на образеца се променя, когато поляризаторът и анализаторът са на кръстосана ориентация. Работната маса е снабдена с градуси за измерване на ъгъла на завъртане, и точността на измерванията с нониусната скала е 0,1 градуса.За да бъде осигурено точно наблюдение, предметната маса може да се центрира с помощта на два винта. Това е важно, тъй като изследването на анизотропни обекти с поляризирана светлина изисква точното подравняване на оста на въртене на предметната маса с оптичната ос на микроскопа, за да се постигне надеждно наблюдение и измерване.

Микроскопа е оборудван с халогенни крушки, които  са предназначени да излъчват светлина с цветна температура, която осигурява комфортна работна среда. Една такава крушка с мощност от 30 вата и предоставя достатъчна яркост, която е подходяща за наблюдение при използване на обективи с увеличение от 4x до 100x. Тези обективи се използват в различни методи на микроскопия, включително светло поле и поляризирана светлина. Това прави халогенните крушки подходящи за разнообразни микроскопични изследвания, като осигуряват необходимата осветеност за наблюденията при различни увеличения.

Осветлението е по модел на Кьолер (Köhler illumination). Това е е метод за оптимизиране на осветлението в микроскопията, което осигурява равномерна и контролируема осветеност на образа в микроскопа. Този метод се използва, за да подобри качеството на изображението и да намали смущенията, свързани с нееднакво осветление.

Регулируема полева диафрагма: Микроскопът разполага с полева диафрагма, която може да бъде настроена и регулирана. Това позволява контрол върху осветлението на образеца.Кондензер на Abbe: Микроскопът е снабден с центриран и регулируем по височина кондензер на Abbe, който позволява на потребителя да регулира и центрира конденсираната светлина, осигурявайки по-добра осветеност на образеца.Регулируема диафрагма на апертурата: Кондензерът има диафрагма, която може да бъде регулирана, за да се контролира количеството светлина, което попада на образеца. Това е важно за подобряване на резолюцията и контраста на изображението.Завъртаща се спомагателна леща: Микроскопът разполага със спомагателна леща, която може да се завърта, предоставяйки допълнителни опции за настройка на изображението.Число на апертурата (NA) = 1,25: Това е стойност, която описва способността на микроскопа да събира светлина и определя резолюцията на изображението. По-голямата стойност на NA обикновено дава по-добра резолюция.Поляризатор и анализатор: Микроскопът разполага с поляризатор и анализатор, които могат да се завъртат в различни позиции. Поляризаторът може да се завърта в диапазона от 0 до 360 градуса и има четири маркировки на скалата за ъгли на завъртане. Анализаторът се завърта на 90 градуса и има нониусна скала за точно измерване на ъгла. Тази конфигурация позволява на потребителя да контролира поляризацията на светлината, която попада в образеца, което е полезно за изследвания, свързани с поляризирана светлина и анизотропни обекти.

В междинната тръба на микроскопа се намират анализаторът и лещата на Бертран. Анализаторът се поставя на пътя на светлината и позволява наблюдаване на обекти с поляризирана светлина. При завъртане на поляризатора и анализатора се променя ъгълът на поляризация на светлината. Можете да постигнете взаимно перпендикулярно разположение на поляризатора и анализатора, като ги настроите на позиция "0". Този процес е важен при изследване на материали, които реагират на поляризирана светлина.

 Слот за компенсатори: Микроскопът разполага със слот за компенсатори. Компенсаторите са оптични устройства, предназначени за подобряване на контраста на образците със слабо двойно пречупване на светлината. Те се използват, за да подчертаят разликите в оптичните характеристики на образците.

Леща на Бертран: Лещата на Бертран се използва за коноскопични изследвания. Този вид изследвания се извършва, за да се анализират и идентифицират различни характеристики на кристали и други материали с помощта на поляризирана светлина.

Тези компоненти и принадлежности са важни за извършването на разнообразни оптични изследвания и подобряване на видимостта и контраста при наблюденията под микроскоп.

Принадлежности включени в комплекта:

Допълнителни обективи: Микроскопът позволява използването на допълнителни обективи, които позволяват изследване на обекти с по-малки размери, навсякъде до 0,22 микрона. Тези обективи разширяват възможностите на микроскопа за наблюдение на много малки структури и детайли.

Допълнителни окуляри: Допълнителни окуляри разширяват диапазона на увеличение на микроскопа и ви позволяват да използвате пълния потенциал на обектива, който използвате по-често. Те предоставят по-голяма гъвкавост и точност при наблюденията.

Цифрова камера: Микроскопът разполага с цифрова камера, която може да пренася изображенията от микроскопа на монитор, записва файлове и предоставя възможност за анализ на изображенията. Това е полезно за документиране и споделяне на наблюдения, както и за извършване на различни измервания и анализи.

Софтуер за измервания: Със софтуера, свързан с камерата, можете да извършвате измервания в реално време на образците. Този софтуер предоставя инструменти за точни измервания и анализ на различни параметри на образците.

Калибрационен образец: Калибрационният образец е предназначен за измерване на размерите на обекти и съответства на окуляра или софтуера на камерата. Това позволява точни измервания и калибриране на системата за изображения.

 Тези допълнителни принадлежности и възможности правят микроскопа по-гъвкав и функционален, позволявайки на потребителя да изпълнява разнообразни изследвания, наблюдения и измервания с висока точност и контрол.

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: