Биологичен бинокулярен микроскоп Levenhuk 850B

SKU: 24611
Гаранция: 10 Години
1599.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1599.95 лв
Биологичен бинокулярен микроскоп Levenhuk 850B 1
1599.95 лв

Биологичният бинокулярен микроскоп Levenhuk 850B е висококачествен инструмент, предназначен за различни медицински и биологични изследвания. Той е особено полезен в биохимични, дерматологични, патологично-анатомични,  урологични, цитологични,  биологични и общи клинични лаборатории. Микроскопът разполага с бинокулярна револверна глава, която позволява лесно позициониране на четири обектива. Револверната глава е наклонена под ъгъл от 30 градуса и може да се върти на 360 градуса около своята ос, което улеснява прехода между различни обективи. Осветлението на микроскопа е базирано на класическата система за осветление Koehler. Това позволява да се настрои  зрителното поле и апертурата на блендата, което осигурява оптимална осветеност и контраст при наблюденията.

Биологичният микроскоп Levenhuk 850B е подходящ за изследвания с методите на светлото поле, което е една от основните техники за наблюдение на биологични препарати. Той предоставя ясни и детайлни изображения на клетки, тъкани и други биологични структури. Този микроскоп е инструмент, който може да подпомогне медицински специалисти, биолози и други професионалисти в тяхната работа и изследвания, като предоставя възможност за прецизно наблюдение и анализ на образци. Двукоординатната предметна маса на микроскопа позволява хоризонтално и вертикално движение на образците. Тя има размери 140x155 mm, което осигурява достатъчно пространство за поставяне на различни обекти за наблюдение.

Механизмът за фокусиране на биологичния микроскоп Levenhuk 850B е проектиран с цел да осигури прецизно и лесно регулиране на фокусното разстояние. Той включва вградени винтове за грубо и фино фокусиране, които позволяват на потребителя да настрои изображението точно според нуждите си. За грубото фокусиране, микроскопът разполага с винтов механизъм, който осигурява бързо движение на предметната маса във вертикална посока. Това позволява потребителите да променят фокуса бързо и ефективно. За финото фокусиране, микроскопът разполага с винтов механизъм с много по-фин стъпков размер, който позволява много по-малки корекции и постигане на по-голяма точност в фокусирането. Механизмът за фокусиране на микроскопа е проектиран така, че да осигури плавно движение без излишни тласъци или луфтове. Това е от съществено значение при работа с микроскопа, тъй като дори най-малките дръжки или нежелани движения могат да доведат до загуба на фокус и неразбираеми изображения. Стъпката за грубото фокусиране е 25 mm, което позволява бързо движение на предметната маса и грубо настройване на фокуса. За финото фокусиране, стъпката е изключително малка - 0,002 mm, което позволява много фини корекции и постигане на изключителна точност в фокусирането на образците. Тези характеристики на механизма за фокусиране правят микроскопа Levenhuk 850B гъвкав инструмент за изследване на мировселената. 

Осветлението на биологичния микроскоп Levenhuk 850B е осигурено от вградена халогенна лампа с мощност 6V/20W. Тази лампа предлага ярка и равномерна светлина, която осветява образците, позволявайки потребителите да ги наблюдават с висока яснота и детайлност.

 Една от ключовите характеристики на осветлителната система е възможността за плавно регулиране на яркостта. Това означава, че потребителите могат да контролират интензитета на светлината, като го настройват според нуждите си и специфичността на образците, които изследват. Това е особено полезно при работа с различни видове образци, като бактерии, клетки или тъкани, които могат изискват различно осветление за постигане на най-добро качество на изображението. Плавното регулиране на яркостта позволява на потребителите да приспособят светлината към своите предпочитания и да избегнат нежелани отблясъци или затъмнения на образите. Това гарантира оптимални условия за наблюдение и правилно оценяване на образците при микроскопирането. Така, благодарение на халогенната лампа и плавното регулиране на яркостта, микроскопът Levenhuk 850B предоставя подходящо и контролируемо осветление, което е от съществено значение за качествените изследвания и наблюдения в медицински и биологични лаборатории.

Характеристики:

 • Увеличение: 40–2000x
 • Подвижна координатна предметна маса
 • Фино и грубо фокусиране
 • Халогенна лампа с регулируема яркост
 • Захранване от електрическата мрежа
 • Маслена имерсия
 • Кондензер Abbe
 • Ирисова диафрагма

Комплектът включва:

 • Микроскопска стойка с основа
 • Бинокулярна глава
 • Лещи на обектива: 4x, 10x, 40xs, 100xs (маслен)
 • Окуляри: PLAN WF10x и PLAN WFH20x
 • Филтри (син, жълт, зелен)
 • Бутилка с имерсионно масло
 • Променливотоков адаптер
 • Ръководство за потребителя
 • Доживотна гаранция

Внимание: Моля, вижте в таблицата с техническите спецификации правилното мрежово напрежение и никога не се опитвайте да включите устройство за 110 V в захранващо гнездо за 220 V изход и обратно, без да използвате преобразувател. Не забравяйте, че мрежовото напрежение в САЩ и Канада е 110 V и 220–240 V в повечето европейски страни.

Допълнителни спецификации:

Глава

бинокулярен

Материал на оптиката

стъкло

Увеличение, x

40–2000

Окуляри

PLAN WF10x, PLAN WF20x

Обективи

PLAN WF: 4x, 10x, 40x, 100x (имерсионно масло)

Револверна глава

4 обективи

Разстояние между окулярите, mm

55–75

Предметна маса, mm

140x155, преместване на предметната маса

Диапазон на преместване на предметната маса,
с използване на фокусиращ механизъм, mm

X-Y: 70x50

Регулиране на диоптъра на окуляра, диоптри

±5

Кондензатор

Abbe, 1, 25 N.A, премиална ирисова диафрагма и тъмно поле кондензер

Фокусиране

фино - 0, 002 mm: грубо - 25 mm

Осветление

халогенна лампа 6V/20W

Регулиране на яркостта

да

Захранване

220V захранващ кабел

Употреба

Продукт за обща употреба.
Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: