Телескоп Meade LX200 12" F/10 ACF с голям полеви триножник

SKU: 71715
Гаранция: 2 Години
13699.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
13699.95 лв
Телескоп Meade LX200 12
13699.95 лв

Meade 12" LX200-ACF има оптика f/12 ACF с диаметър 10" (фокусно разстояние 3048 mm) и покрития с ултрависока пропускливост (UHTC) за максимална яркост и контраст на изображението. Той включва усъвършенстваната компютърна система LX200 AutoStar II с библиотека със 145 000 обекта, множество обиколка с гид, висока точност на насочване до под една ъглова минута и интелигентно задвижване от Meade с постоянна периодична корекция на грешките.

Прецизното и бързо центроване на звездите се извършва почти без никакви усилия със системата за центроване на севера на Meade, включваща 16-канален GPS приемник. Autostar II може да се актуализира чрез флаш памет чрез безплатни файлове за изтегляне от Meade.com (необходим е допълнителен кабел). Задвижващата основа на телескопа има множество входни и изходни портове, включително компютърен интерфейс RS-232 и жакове за (осигурен от потребителя) CCD Autoguider и осветена решетка.

По отношение на механиката, подобно на всички модели LX200, телескопът разполага със заключващ механизъм за главното огледало, който предотвратява ефективно движението на главното огледало по време на астрофотография с дълга експозиция или наблюдение. Завъртете бутона за заключване, намиращ се точно над главния бутон за фокусиране на телескопа, и основното заключване с прогресивно затягане елиминира напълно остатъчното изместване на изображението вследствие на движението на огледалото по време на използване за визуални наблюдения, фотография или изображения.

Всички модели LX200-ACF включват монтировка с двойна вилка за високо натоварване с DC сервозадвижване – най-мощната и здрава монтировка в своя клас. Бързите скорости на завъртане са от 1º до 8º в секунда и могат да бъдат избрани от потребителя със стъпка от 0, 1º в секунда, а фините скорости на завъртане и скоростите на насочване с цел фотография могат да се регулират от 0, 01x до 1x звездна скорост със стъпка на нарастване една стотна. Монтировката и цялата електроника се захранват вътрешно от 8 батерии тип C-клетка (осигурени от потребителя), които обикновено осигуряват около 20 часа работа с телескопа. Монтировката има допълнителни механични блокировки и елементи за ръчно управление за бавно движение и по двете оси, ако по някаква причина се окажете без захранване.

12" LX200-ACF се доставя напълно оборудван с голям полеви триножник за високо натоварване с регулируема височина от Meade, диагонално огледало 1, 25", окуляр Plössl серия 4000 26 mm, визьор 8х50 със скоба за бързо освобождаване и софтуер Meade AutoStar Suite Astronomer Edition за компютър. Теглото на телескопа е 34 kg с триножник 22, 7 kg. Доставя се в 2 кутии.

Характеристики:

  • Висококачествена оптика без несиметрична аберация 12" f/10 – фокусно разстояние 3048 mm
  • Покрития с ултрависока пропускливост (UHTC)
  • Голям полеви триножник
  • Система AutoStar II GoTo

Допълнителни спецификации

Оптична конструкция

Катадиоптрични

Леща на обектива

Шмид-Касегрен

Оптично покритие

покрития с ултрависока пропускливост (UHTC)

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

305

Фокусно разстояние, mm

3048

Фокусно отношение

f/10

Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда

0, 380

Фокусиране

вътрешен фокус с една скорост

Окуляри

26 mm Super Plössl серия 4000

Визьор

8x50 mm с решетка с кръстче

Фокусиращо устройство

26mm серия 4000™ Super Plössl

Триножник

голям полеви триножник

Управление на телескопа

автоматично следене (автоматично проследяване на обекти)

Органи за управление за бавно движение

механични и електронни

Допълнителен

усъвършенствана оптика без несиметрична аберация (ACF)
диагонално огледало 1, 25"
панел за управление: вход 12 V DC, изход 12 V DC, захранване, фокусиращо устройство, решетка, порт за ръчна кутия, 2x порта за свързване към компютър (RS232), 1 порта за външно насочване
периодична корекция на грешките: на двете оси
постоянна периодична корекция на грешките (PPEC)
Smart Drive™
Smart Mount™
фиксиране на огледалата
сензори за реално ниво и север (LNT)
електронно фокусиращо устройство: опция
антивибрационни подложки: опция
клин: опция

Скорост на следене

RA и Dec: 0, 01x до 1, 0x звездни, променящи се със стъпка 0, 01x: 2x, 8x, 16x, 64x, 128x звездни: 1°/c до 2°/c, променящи се със стъпка 0, 1°

Точност на насочване

до 1 ъглова минута

Ръчен контролер

Autostar II

Обекти в базата данни

с над 145 000

Захранване

(опция) универсално захранване Meade 12 V DC, 5 A
8 x C клетки

Потребителско ниво

ентусиасти, експерти

Обекти на наблюдение

планетарни, далечния космос
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: