Микроскоп Levenhuk Rainbow 2L Orange (Портокал)

SKU: 72212
193.95 лв
199.95 лв
-3%
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни193.95 лв
199.95 лв
Микроскоп Levenhuk Rainbow 2L Orange (Портокал) 1
193.95 лв
199.95 лв
-3%

Микроскопът Levenhuk Rainbow 2L е не само учебен инструмент, но и стилен аксесоар за всяко детско бюро. С него децата могат да се запознаят с невероятния свят на микроскопията и да разберат повече за всичко около тях. Това е перфектното решение за деца, които са любопитни и обичат да откриват нови неща. Наборът за експерименти, който е включен в комплекта, позволява на децата да започнат да изследват незабавно. С микроскопа Levenhuk Rainbow 2L децата могат да разгледат насекоми и растения, да проверят дали киселото мляко наистина съдържа живи организми и да изследват много други интересни неща. В допълнение към своята функционалност, микроскопът Levenhuk Rainbow 2L е и много привлекателен визуално, което го прави още по-забавен за работа. С него децата ще бъдат забавлявани и мотивирани да изследват дълбоко в света на науката и да се научат много нови неща. Микроскопите са изключително полезни инструменти за научно изследване, и техните лещи са един от ключовите елементи, които гарантират качеството на изображението. Лещите на микроскопа Levenhuk Rainbow 2L са изработени от специално оптично стъкло, което има висока прозрачност и устойчивост на износване. За да подобри още повече качеството на изображението, оптичните повърхности на лещите са покрити с многослойно покритие. Това покритие увеличава пропускането на светлината и намалява отражението, което може да доведе до загуба на част от светлината и забавяне на изображението. Микроскопът Levenhuk Rainbow 2L е снабден с три лещи на обектива, което го прави изключително универсален. Тези лещи предоставят увеличение от 40 до 400 пъти, което позволява на изследователите да видят много дребни детайли на обектите, които изучават. Превключването между различните увеличения е лесно и бързо, благодарение на револверната глава, която позволява лесна смяна на лещите. Този микроскоп е идеален за ученици и любители на науката, които търсят качествен инструмент за научни изследвания в училище или в домашни условия.

Микроскопът Levenhuk Rainbow 2L  не е обикновен микроскоп. Той е оборудван с два източника на светлина, което му позволява да се използва за наблюдение както на прозрачни, така и на непрозрачни образци. За да се наблюдават прозрачни образци, като например разрези от растения и насекоми, микроскопът използва по-слабо осветление. На другата страна, горното осветление е предназначено за се изследват непрозрачни обекти като монети, малки камъни и документи. Но не само това е уникалното в този микроскоп. Той може да се използва също и за наблюдение на полупрозрачни образци, като активирате и двата светлинни източника. Това ви дава възможността да наблюдавате широк спектър от образци, от които можете да избирате за вашите изследвания. Интересните образци за наблюдение са безброй, а вашето въображение е единствената ви граница.


Levenhuk Rainbow 2L е микроскоп, който е направен от пластмасов корпус, който е лек и удобен за пренасяне, но същевременно е много здрав и издръжлив за интензивна употреба. Микроскопът има наклонена глава на 45 градуса, което осигурява по-голям комфорт при наблюденията. Осветлението на микроскопа може да бъде захранвано както от батерии, така и от мрежата. Микроскопът е оборудван с два източника на светлина, които позволяват наблюдение на както прозрачни, така и непрозрачни образци. Увеличението може да бъде лесно променено чрез револверната глава, като микроскопът може да осигури увеличение от 40 до 400 пъти. Всички тези функции правят микроскопа Levenhuk Rainbow 2L перфектен за училище, разходка или за използване у дома.

Внимание: Моля, вижте в таблицата с техническите спецификации правилното мрежово напрежение и никога не се опитвайте да включите устройство за 110 V в захранващо гнездо за 220 V изход и обратно, без да използвате преобразувател. Не забравяйте, че мрежовото напрежение в САЩ и Канада е 110 V и 220–240 V в повечето европейски страни.

Набор за експерименти

Levenhuk K50 е набор за експерименти, който предоставя на младите учени всичко необходимо, за да започнат своите научни изследвания. Включените подготвени микроскопски проби са готови за наблюдение и изследване. Наборът включва също и всички необходими инструменти за работа с микроскопа, което позволява на младите ученици да се запознаят с техниките на микроскопията. Освен това, цветното ръководство, което съпътства набора, предоставя подробни инструкции за сглобяване на микроскопа, съвети за изготвяне на нови проби за микроскоп и описания на интересни експерименти. Това дава възможност на младите учени да изследват различни образци и да се насладят на науката чрез практически опити. Levenhuk K50 е идеалният набор за тези, които искат да разширят своите познания и да развият своята научна любознателност.

Характеристики:

 • Биологичен микроскоп с увеличение 40–400x
 • Предлага се в пет ярки цвята
 • Здрав и лек пластмасов корпус
 • Горна и долна светодиодни системи за осветление
 • Включен е набор за експерименти

Комплектът включва:

 • Микроскоп
 • Обективи: 4x, 10x и 40x
 • Окуляр: WF10x
 • Предметна маса с щипки
 • Дискова диафрагма
 • Кондензер
 • Вградени горен и долен светодиоден осветителен модул
 • Променливотоков адаптер
 • 3 батерии размер АА
 • Набор за експерименти Levenhuk K50
 • Ръководство за потребителя и доживотна гаранция

Наборът за експерименти Levenhuk K50 включва:

 • Ръководство "Атрактивен микроскоп. Проучване на микрокосмоса"
 • Пинсети
 • Ферма за Artemia (морски скариди или морски маймунки)
 • Микротом
 • Флакон с дрожди
 • Флакон със смола
 • Флакон с морска сол
 • Флакон с морски скариди
 • 5 готови за употреба образеца
 • 5 чисти предметни стъкла
 • Капкомер
 • Покривало против прах

Можете да намерите ревю за този микроскоп тук и тук на amazon.com.


Допълнителни спецификации

Глава

монокъл, наклонена на 45°

Материал на оптиката

оптично стъкло

Увеличение, x

40-400

Диаметър на тръбата на окуляра, mm

23, 2

Окуляри

WF10x

Обективи

4х, 10х, 40х

Револверна глава

3 обективи

Предметна маса, mm

90x90, с щипки

Диапазон на преместване на предметната маса,
с използване на фокусиращ механизъм, mm

0-15, вертикален

Кондензатор

NA 0, 65

Диафрагма

дискова диафрагма (6 апертури)

Фокусиране

грубо

Материал на корпуса

пластмаса

Осветление

светодиоднo

Регулиране на яркостта

да

Захранване

220 V/50 Hz или 3 бр. батерии АА

Тип на светлинния източник

светодиодно 3-3, 2V (горен и долен осветителен)

Употреба

Продукт за обща употреба.
Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

Таблица за сравнение на микроскопи Rainbow

Микроскоп Levenhuk Rainbow 2L Orange (Портокал)Микроскоп Levenhuk Rainbow 2L PLUS Orange (Портокал)Микроскоп Levenhuk Rainbow 50L Orange (Портокал)Микроскоп Levenhuk Rainbow 50L PLUS Orange (Портокал)
Типбиологиченбиологиченбиологиченбиологичен
Главамонокулярен, наклонена на 45°монокулярен, може да се завърта на 360°, наклонена на 45°монокулярен, може да се завърта на 360°, наклонена на 45°монокулярен, може да се завърта на 360°, наклонена на 45°
Материал на корпусапластмасаметалпластмасаметал
Увеличение, x40–40064–64040–80064–1280
Материал на оптикатаоптично стъклооптично стъклооптично стъклооптично стъкло
ОкуляриWF10xWF16xWF10xWF16x
Обективи4х, 10х, 40х4х, 10х, 40хs4х, 10х, 40хs4х, 10х, 40хs
Леща на Барлоунене2x2x
Револверна главатри лещи на обективатри лещи на обективатри лещи на обективатри лещи на обектива
Диаметър на тръбата на окуляра, mm23,223,223,223,2
Предметна маса, mm90x90, с щипки90x90, с щипки90x90, с щипки90x90, с щипки
Диапазон на преместване на предметната маса, с използване на фокусиращ механизъм, mm0–15, вертикално0–8, вертикално0–11, вертикално0–11, вертикално
Фокусиранегрубогрубогрубогрубо
КондензаторNA 0,65, дискова диафрагма (6 апертури)NA 0,65, дискова диафрагма (6 апертури)NA 0,65, дискова диафрагма (6 апертури)NA 0,65, дискова диафрагма (6 апертури)
Осветлениегорен и долен светодиоден осветителен модул c регулируема яркостгорен и долен светодиоден осветителен модул c регулируема яркостгорен и долен светодиоден осветителен модул c регулируема яркостгорен и долен светодиоден осветителен модул c регулируема яркост
Захранванепроменливотоков адаптер или 3 батерии ААпроменливотоков адаптер или 3 батерии ААпроменливотоков адаптер или 2 батерии ААпроменливотоков адаптер или 2 батерии АА
Кутияненепластмасапластмаса
Набор за експерименти Levenhuk K50*дададада
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: