Голяма планисфера Levenhuk M20

SKU: 72241
Гаранция: 2 Години
14.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
14.95 лв
Голяма планисфера Levenhuk M20
14.95 лв

Планисферата е инструмент, който помага на астрономите и любителите на астрономията да определят видимите небесни обекти в даден момент от времето и от дадено местоположение. Планисферата включва звездна карта, която представя небесната сфера. Тя показва различните съзвездия, звезди и други астрономически обекти, които могат да бъдат видими от дадена географска ширина. Върху диска на планисферата са отбелязани различни дати и времеви отклонения. Когато настроите правилната дата и време на диска, прозорецът в средата на диска ще показва текущото нощно небе за тази комбинация от дата и време.Планисферата е проектирана за конкретни географски ширини. В случая с Levenhuk M20, тя е предназначена за местоположения с географски ширини между 45° и 63° на северно полукълбо. Това означава, че планисферата ще показва само тези съзвездия и обекти, които могат да бъдат наблюдавани от тези конкретни координати.

Като настроите правилната комбинация от дата, време и местоположение, можете да използвате планисферата, за да идентифицирате звезди, съзвездия и други небесни обекти, които ще бъдат видими на нощното небе. Това е полезен инструмент за наблюдателна астрономия и планетариуми, като предоставя информация за небесни обекти в даден момент от времето.

Допълнителна информация:

  • Планисферата Ви показва представяне на небесната сфера на дадена дата и време. Просто подредете датата на звездната карта с времето на диска (напр. 21 януари, 2200 ч.)
  • Северният полюс е в центъра на картата, като Поларис, или Северната звезда, е до него.
  • Звездната карта показва звезди, по-ярки от трета звездна величина (колкото по-голяма е точката, толкова по-голяма е звездата). Най-ярките звезди са посочени по име.
  • Звездната карта и дискът са ламинирани.

Много е лесно да използвате планисферата, а информацията, която осигурява, е безценна за Вашите наблюдения.

Употреба: Продукт за обща употреба. Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: