Телескоп Meade LightBridge Mini 114 mm

SKU: 71666
470.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
LightBridge Mini 114 Ви позволява да настроите и да споделите изживяването от наблюдаването на звездите в рамките на секунди. Независимо дали сте на палатка на открито или релаксирате в задния си двор, този Добсънов телескоп LightBridge Mini 114 е идеалният телескоп "Вземи и наблюдавай", който предлага лесно и преносимо наблюдение със своята сваляща се оптична тръба. LightBridge Mini 114 се отличава с голяма параболична апертура 114 mm (4, 5") и компактно фокусно разстояние 450 mm (f/3, 95). Въртящата се на 360° монтировка и проста конструкция "Насочи и наблюдавай" правят навигацията по небето лесна. Ще се насладите на възможността за 114 mm събиране на светлина за ясни и чисти изображения на Луната, планетите, мъглявините и звездните купове. Насладете се на гъвкавостта с монтировката тип Vixen и вижте остри изображения с параболичното огледало на LightBridge Mini. Със своя елегантен и компактен размер той е едновременно функционален и привлекателен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, но едновременно с това лесно достъпен, когато подходящият момент настъпи. Lightbridge Mini 114 е оборудван с Добсънова монтировка с едно рамо и свалящ се OTA, предлага се с два окуляра за ниско (26 mm) и високо (9 mm) увеличение, визьор с червена точка, който Ви помага да насочите телескопа, и DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта. Сега вечерите и дейностите на открито лесно включват астрономия и наблюдение на звездите, защото LightBridge Mini не е само астрономически инструмент, но и повод за започване на разговори. Със своя елегантен и компактен дизайн той е функционален и същевременно естетически приятен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, като едновременно с това той може да осигури фантастична гледка към звездите, когато подходящият момент настъпи. LightBridge Mini е перфектният телескоп за всеки. Любителите и професионалистите астрономи вече разполагат с най-добрия инструмент за споделяне на хобито си с ентусиасти и начинаещи. Тези, за които астрономията е нещо ново или просто сега започват, могат да се насладят на нощното небе без затруднения. Характеристики: Параболичен Нютонов рефлекторен телескоп с голяма апертура 114 mm (4, 5") за чудесна гледка към планети, звездни купове и мъглявини Лек и компактен, със сваляща се оптична тръба 450 mm (f/3, 95) за преносимост Предлага се с окуляри 26 mm (17x) и 9 mm (50x) за ниски и високи увеличения Въртяща се на 360° монтировка и проста конструкция "Насочи и наблюдавай" за лесна употреба
470.20 лв
Телескоп Meade LightBridge Mini 114 mm
470.2 лв

LightBridge Mini 114 Ви позволява да настроите и да споделите изживяването от наблюдаването на звездите в рамките на секунди. Независимо дали сте на палатка на открито или релаксирате в задния си двор, този Добсънов телескоп LightBridge Mini 114 е идеалният телескоп "Вземи и наблюдавай", който предлага лесно и преносимо наблюдение със своята сваляща се оптична тръба.

LightBridge Mini 114 се отличава с голяма параболична апертура 114 mm (4, 5") и компактно фокусно разстояние 450 mm (f/3, 95). Въртящата се на 360° монтировка и проста конструкция "Насочи и наблюдавай" правят навигацията по небето лесна. Ще се насладите на възможността за 114 mm събиране на светлина за ясни и чисти изображения на Луната, планетите, мъглявините и звездните купове. Насладете се на гъвкавостта с монтировката тип Vixen и вижте остри изображения с параболичното огледало на LightBridge Mini.

Със своя елегантен и компактен размер той е едновременно функционален и привлекателен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, но едновременно с това лесно достъпен, когато подходящият момент настъпи.

Lightbridge Mini 114 е оборудван с Добсънова монтировка с едно рамо и свалящ се OTA, предлага се с два окуляра за ниско (26 mm) и високо (9 mm) увеличение, визьор с червена точка, който Ви помага да насочите телескопа, и DVD с планетариума Autostar Suite Astronomy с над 10 000 небесни обекта.

Сега вечерите и дейностите на открито лесно включват астрономия и наблюдение на звездите, защото LightBridge Mini не е само астрономически инструмент, но и повод за започване на разговори. Със своя елегантен и компактен дизайн той е функционален и същевременно естетически приятен. Стилният настолен дизайн позволява на LightBridge Mini да се показва като декоративен елемент, като едновременно с това той може да осигури фантастична гледка към звездите, когато подходящият момент настъпи.

LightBridge Mini е перфектният телескоп за всеки. Любителите и професионалистите астрономи вече разполагат с най-добрия инструмент за споделяне на хобито си с ентусиасти и начинаещи. Тези, за които астрономията е нещо ново или просто сега започват, могат да се насладят на нощното небе без затруднения.

Характеристики:

  • Параболичен Нютонов рефлекторен телескоп с голяма апертура 114 mm (4, 5") за чудесна гледка към планети, звездни купове и мъглявини
  • Лек и компактен, със сваляща се оптична тръба 450 mm (f/3, 95) за преносимост
  • Предлага се с окуляри 26 mm (17x) и 9 mm (50x) за ниски и високи увеличения
  • Въртяща се на 360° монтировка и проста конструкция "Насочи и наблюдавай" за лесна употреба


Допълнителни спецификации

Оптична конструкция

Рефлекторни

Леща на обектива

Нютонов

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

114

Диаметър на главното огледало (апертура), mm

114

Форма на лещата (огледалото)

параболоидна

Фокусно разстояние, mm

450

Най-голямо практическо усилване, x

228

Фокусно отношение

f/3, 95

Прагова стойност на резолюцията, ъглова секунда

1, 02

Гранична звездна величина

12, 4

Фокусиране

чрез преместване на окуляра

Окуляри

9 mm MA (72x), 26 mm MA (25x), 1, 25"

Диаметър на тръбата на окуляра, mm

1, 25

Визьор

с червена точка

Монтировка

Добсънова

Допълнителен

монтажна плоча лястовича опашка тип Vixen

Потребителско ниво

деца
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg