Телескоп Celestron Astro Fi 130 Нютон WiFi с адаптор за смартфон

SKU: CE-22203
Гаранция: 2 Години
1550.9 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
1550.90 лв
Телескоп Celestron Astro Fi 130 Нютон WiFi с адаптор за смартфон 1
1550.9 лв

За кого е най -подходящ Celestron Astro Fi 130?

На своята цена и със своите възможности, Astro Fi 130 е добър телескоп за начинаещ или наблюдател на средно ниво. Като нютонов телескоп, той ще трябва да бъде колимиран и това може да бъде труден процес за начинаещ, тъй като не идва с никакви колимационни инструменти. Така че, добавете малко оборудване в количката си, преди да проверите дали все още нямате необходимите инструменти за това.

 

Докато някои телескопи GoTo просто няма да са подходящи за начинаещи, системата за монтиране е добре оборудвана, за да побере тръбата и необходимите приставки. В този случай Astro Fi е подходящ избор за обучаващия се наблюдател.

 

Как се представя Celestron Astro Fi 130?

Не всички „евтини“ моторизирани телескопи се представят добре и обикновено това се дължи на системата за монтиране. Обикновено една маломерна, нестабилна и остаряла система надвишава ползите от изобщо наличието на моторизирана технология. За щастие, Astro Fi е съвсем различен избор, което води до подобряване на производителността и добавя стойност към покупката.

 

Оптичните компоненти се състоят от параболично първично огледало, бързи фокусни спецификации за широко FOV (зрително поле) и апертура с приличен размер за наблюдение на Луната, планетите и разрешаване на DSO (обекти в дълбоко небе). Като цяло Celestron се представя изключително добре за телескоп с визуална цел.

 

Характеристики и предимства

Отлична оптика

Като „бърз“ телескоп, той осигурява прилично широко поле на гледка към нощното небе. В комбинация с окулярите имате достатъчно разделителна способност и увеличение, за да изследвате в нашата Слънчева система и извън нея за DSO. Включените окуляри на Kellner са 25 мм и 10 мм и осигуряват увеличение 25x и 65x. За да увеличите наистина максимално и да видите дълбококосмосните мъглявини и галактики, надстройте окулярите си с някои плоскости от среден клас.

Преносим

Едно от най -добрите предимства на Astro Fi пред Dobsonian е неговото леко тегло, което позволява максимална преносимост. Цялото устройство тежи само 18 кг. Самата тръба очевидно има по -малък отвор от 6 ”Dob, а дължината е 25”. Въпреки че Dobs може да предложи лекота на използване с изключителна оптика, теглото и неудобството на преносимостта при пътуване може да ви накарат да помислите за алтернатива като този телескоп Celestron.

 

Компютъризиран Alt-Azimuth

Това е проследяването на „свободни ръце“. Astro Fi се свързва безжично с приложение за смартфон за 100% напълно безжично управление без ръце. Скоростите са подобрени на този модел и въртенето е лесно, макар и доста бавно дори при максимална скорост. Той трябва да бъде свързан с приложението, за да работи и да се уверите, че имате резервни батерии, за да го поддържате.

 

Благодарение на екструдирания алуминий, стативът е приятно здрав и стабилен, тъй като има малко, забележимо движение само при висока мощност. Ако искате да преминете към ръчно завъртане, винаги можете да експериментирате с преместване на тръбата към друга стойка и триножник с приставка за ластик на Vixen.

 

Приложение SkyPortal

Приложението SkyPortal е това, което свързва телефона ви с телескопа и позволява проследяване със свободни ръце. Чрез докосване на обект в приложението, телескопът автоматично ще го намери за визуално наблюдение. Подравняването на телескопа е лесно, тъй като трябва само да кликнете върху бутона „Свързване и подравняване“, когато бъдете подканени.

 

Много потребители са имали проблеми с това приложение, но Celestron пусна актуализации на фърмуера за справяне с тези грешки. Можете също да включите софтуера Starry Night Special Edition, за да научите повече и да планирате следващото си наблюдение. Според производителя и двете бази данни предлагат над 100 000 обекта, но очевидно Astro Fi няма да може да избере всички от тях.

·         Оптичен дизайн: Отражател

·         Бленда: 130 мм (5.1 ”)

·         Фокусно разстояние: 650 mm (25.59 ”)

·         Фокусно съотношение: f/5

·         Включени окуляри: 25 мм, 10 мм

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg