Соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи

SKU: 68243
77.95 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Слънцето е едно от най-интересните и вълнуващи неща за наблюдение на небето. Но е важно да помним, че наблюденията на слънчевата активност винаги изискват защитен филтър! Специалните соларни апертурни филтри за телескопи се поставят пред лещата преди наблюдения. Тези филтри намаляват интензитета на слънчевата светлина до безопасно ниво. Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи е изработен със специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual, което намалява вредната UV радиация и позволява подробни наблюдения на слънчевата повърхност. Филтърът няма вътрешни дефекти или шупли: качеството на крайното изображение може да се съревновава с плосък паралелен стъклен филтър. Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи ще Ви помогне да наблюдавате Слънцето за дълъг период от време. Ще видите гранулацията и структурата на слънчевите петна. Наблюдаваното изображение на Слънцето ще бъде неутрално бяло. Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп? Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията. Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации. Спецификации Оптична плътност 5, 0 Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 70 Вътрешен диаметър, mm 117 4, 6" Външен диаметър, mm 120 4, 7" Употреба Продукт за обща употреба.Може да се използва от деца над 3-годишна възраст. Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk: Levenhuk Strike 1000 PRO Levenhuk Skyline PRO 105 MAK Levenhuk SkyMatic 105 GT MAK Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра. Допълнителни спецификации
77.95 лв
Соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи
77.95 лв

Слънцето е едно от най-интересните и вълнуващи неща за наблюдение на небето. Но е важно да помним, че наблюденията на слънчевата активност винаги изискват защитен филтър! Специалните соларни апертурни филтри за телескопи се поставят пред лещата преди наблюдения. Тези филтри намаляват интензитета на слънчевата светлина до безопасно ниво.

Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи е изработен със специално покритие Baader Planetarium AstroSolar Visual, което намалява вредната UV радиация и позволява подробни наблюдения на слънчевата повърхност. Филтърът няма вътрешни дефекти или шупли: качеството на крайното изображение може да се съревновава с плосък паралелен стъклен филтър. Този соларен филтър Levenhuk за 105 mm MAK телескопи ще Ви помогне да наблюдавате Слънцето за дълъг период от време. Ще видите гранулацията и структурата на слънчевите петна. Наблюдаваното изображение на Слънцето ще бъде неутрално бяло.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.

Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации. 5, 0 Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 70 Вътрешен диаметър, mm 117 4, 6" Външен диаметър, mm 120 4, 7" Употреба Продукт за обща употреба.
Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

Допълнителни спецификации

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg