Соларен филтър Levenhuk за 102 mm рефракторни телескопи

SKU: 28082
52.2 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Соларните филтри Levenhuk са изработени, като е използван специалено покритие Baader Planetarium немско производство. С тях можете безопасно да наблюдавате Слънцето, без да е необходимо да се притеснявате от трайни увреждания на очите. Покритието Baader Planetarium AstroSolar Visual осигурява висококачествени образи по време на наблюдения на слънцето. Дори при увеличение 60x може да видите някои подробности по слънчевата повърхност, като гранулацията: при по-големи увеличения ще сте в състояние да различите структурата на петната и факулите. През тези филтри наблюдаваният образ на Слънцето е с неутрален бял цвят. Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп? Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията. Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации. Спецификации Оптична плътност 5, 0 Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 70 Вътрешен диаметър, mm 108 4, 3" Външен диаметър, mm 112 4, 4" Употреба Продукт за обща употреба.Може да се използва от деца над 3-годишна възраст. Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk: Levenhuk Strike 80 NG Levenhuk Skyline 76x700 AZ Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра. Допълнителни спецификации
52.20 лв
Соларен филтър Levenhuk за 102 mm рефракторни телескопи
52.2 лв
Държава USA

Соларните филтри Levenhuk са изработени, като е използван специалено покритие Baader Planetarium немско производство. С тях можете безопасно да наблюдавате Слънцето, без да е необходимо да се притеснявате от трайни увреждания на очите.

Покритието Baader Planetarium AstroSolar Visual осигурява висококачествени образи по време на наблюдения на слънцето. Дори при увеличение 60x може да видите някои подробности по слънчевата повърхност, като гранулацията: при по-големи увеличения ще сте в състояние да различите структурата на петната и факулите.

През тези филтри наблюдаваният образ на Слънцето е с неутрален бял цвят.

Как да изберете правилния соларен филтър за телескоп?

Когато избирате соларен филтър, трябва да вземете предвид нещо повече от оптичната конструкция и апертурата на Вашия телескоп, тъй като филтърът трябва да покрива напълно не само лещата на обектива, но и да пасва плътно на тръбата на телескопа. Препоръчително е също така да прикрепите филтъра към оптичната тръба посредством залепваща лента, за да предотвратите възможността филтърът да се изплъзне случайно по време на наблюденията.

Главният критерий при избора на правилния соларен филтър е диаметъра на тръбата на телескопа/предпазителя от изпотяване в сравнение с вътрешния диаметър на филтъра (когато филтърът трябва да пасне над външната част на тръбата) или външния диаметър (когато филтърът трябва да бъде поставен в тръбата). Преди да купите този филтър, моля, измерете желания диаметър на тръбата на Вашия телескоп и се уверете, че тя съвпада на стойностите в таблицата със спецификации.

Спецификации
Оптична плътност 5, 0
Апертура на филтъра (диаметър на покритието), mm 70
Вътрешен диаметър, mm 108
4, 3"
Външен диаметър, mm 112
4, 4"
Употреба Продукт за обща употреба.
Може да се използва от деца над 3-годишна възраст.

Този соларен филтър пасва на следните телескопи Levenhuk:

Levenhuk Strike 80 NG
Levenhuk Skyline 76x700 AZ

Филтърът може да се използва и с телескопи на други производители с подобна конструкция и диаметър на тръбата. Препоръчваме Ви да проверите вътрешния и външния диаметър на оптичната тръба на Вашия телескоп, преди да купите филтъра.


Допълнителни спецификации

При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg