Рефракторен телескоп Meade StarPro AZ 102 mm

SKU: 72635
517.7 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Телескопът Meade LightBridge Plus е с модерна, елегантна конструкция и се монтира без инструменти. Този телескоп притежава голям капацитет за улавяне на светлината и осигурява ярки и ясни изображения, когато наблюдавате обекти в далечния Космос, като галактики, мъглявини, планети и много други. Има модели с 10, 12 и 16" апертури. Благодарение на неговата отворена рамкова конструкция, този телескоп е преносим и се настройва лесно. Реконструираната Добсънова основа, която се монтира без инструменти, осигурява стабилна стойка. Телескопът се получава с ролкови лагери, ръчно регулируема спирачка с променлив опън за плавно и стабилно движение и монтиран държач за окуляри, предназначен за 2" и 1, 25" окуляри. Този телескоп е с усъвършенствано двускоростно 2" фокусиращо устройство с рейка и пиньон. Конструкцията с рейка и пиньон включва бутон за фино регулиране на фокуса 10:1 и нониусна скала с милиметрови деления върху тръбата на микроскопа за подпомагане на точността на фокусиране. Комплектът включва 3-елементен 26 mm окуляр 2" с цялостно многослойно покритие от серията 4000, който осигурява 56-градусово видимо зрително поле, и алуминиев визьор с червена точка. Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition на Meade показва повече от 15 000 небесни чудеса. Този софтуер осигурява възможност за наблюдение на нощното небе, съзвездия, позиции на планети, където и да извършвате наблюдения. Характеристики:Рефракторен телескоп 102 mm Фокусно разстояние 660 mm Фокусно отношение f/6, 5 1, 25" MA (26 mm, 9 mm, 6, 3 mm) окуляри с 2 бр. лещи на Барлоу 1, 25", 90-градусов диагонал за изправено изображение Азимутална монтировка с едно рамо и управляващи кабели за бавно движение Пълноразмерен алуминиев триножник с вградена поставка за принадлежности Включен е адаптер за смартфон Допълнителни спецификации Оптична конструкция Рефракторни Оптично покритие с цялостно покритие Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 102 Фокусно разстояние, mm 660 Фокусно отношение f/6, 5 Окуляри 1, 2'' MA (26 mm, 9 mm, 6, 3 mm) Леща на Барлоу 2x Визьор с червена точка Фокусиращо устройство 1, 25'' рейка и пиньон Триножник от алуминий Поставка за принадлежности да Монтировка азимутална монтировка с едно рамо и управляващи кабели за бавно движение Органи за управление за бавно движение двете оси Допълнителен 1, 25'' 90-градусов диагонал за изправено изображение адаптер за смартфон kястовича опашка тип Vixen Потребителско ниво ентусиасти
517.70 лв
Рефракторен телескоп Meade StarPro AZ 102 mm
517.7 лв
Държава USA
Тип Рефракторен

Телескопът Meade LightBridge Plus е с модерна, елегантна конструкция и се монтира без инструменти. Този телескоп притежава голям капацитет за улавяне на светлината и осигурява ярки и ясни изображения, когато наблюдавате обекти в далечния Космос, като галактики, мъглявини, планети и много други. Има модели с 10, 12 и 16" апертури. Благодарение на неговата отворена рамкова конструкция, този телескоп е преносим и се настройва лесно. Реконструираната Добсънова основа, която се монтира без инструменти, осигурява стабилна стойка. Телескопът се получава с ролкови лагери, ръчно регулируема спирачка с променлив опън за плавно и стабилно движение и монтиран държач за окуляри, предназначен за 2" и 1, 25" окуляри.

Този телескоп е с усъвършенствано двускоростно 2" фокусиращо устройство с рейка и пиньон. Конструкцията с рейка и пиньон включва бутон за фино регулиране на фокуса 10:1 и нониусна скала с милиметрови деления върху тръбата на микроскопа за подпомагане на точността на фокусиране. Комплектът включва 3-елементен 26 mm окуляр 2" с цялостно многослойно покритие от серията 4000, който осигурява 56-градусово видимо зрително поле, и алуминиев визьор с червена точка. Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition на Meade показва повече от 15 000 небесни чудеса. Този софтуер осигурява възможност за наблюдение на нощното небе, съзвездия, позиции на планети, където и да извършвате наблюдения.

Характеристики:

  • Рефракторен телескоп 102 mm
  • Фокусно разстояние 660 mm
  • Фокусно отношение f/6, 5
  • 1, 25" MA (26 mm, 9 mm, 6, 3 mm) окуляри с 2 бр. лещи на Барлоу
  • 1, 25", 90-градусов диагонал за изправено изображение
  • Азимутална монтировка с едно рамо и управляващи кабели за бавно движение
  • Пълноразмерен алуминиев триножник с вградена поставка за принадлежности
  • Включен е адаптер за смартфон

Допълнителни спецификации

Оптична конструкция

Рефракторни

Оптично покритие

с цялостно покритие

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

102

Фокусно разстояние, mm

660

Фокусно отношение

f/6, 5

Окуляри

1, 2'' MA (26 mm, 9 mm, 6, 3 mm)

Леща на Барлоу

2x

Визьор

с червена точка

Фокусиращо устройство

1, 25'' рейка и пиньон

Триножник

от алуминий

Поставка за принадлежности

да

Монтировка

азимутална монтировка с едно рамо и управляващи кабели за бавно движение

Органи за управление за бавно движение

двете оси

Допълнителен

1, 25'' 90-градусов диагонал за изправено изображение
адаптер за смартфон
kястовича опашка тип Vixen

Потребителско ниво

ентусиасти
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg