Рефлекторен телескоп Meade LightBridge Plus 12"

SKU: 72630
2042.45 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
* Общите условия
* Условията за Лични Данни
Телескопът Meade LightBridge Plus е с модерна, елегантна конструкция и се монтира без инструменти. Този телескоп притежава голям капацитет за улавяне на светлината и осигурява ярки и ясни изображения, когато наблюдавате обекти в далечния Космос, като галактики, мъглявини, планети и много други. Има модели с 10, 12 и 16" апертури. Благодарение на неговата отворена рамкова конструкция, този телескоп е преносим и се настройва лесно. Реконструираната Добсънова основа, която се монтира без инструменти, осигурява стабилна стойка. Телескопът се получава с ролкови лагери, ръчно регулируема спирачка с променлив опън за плавно и стабилно движение и монтиран държач за окуляри, предназначен за 2" и 1, 25" окуляри. Този телескоп е с усъвършенствано двускоростно 2" фокусиращо устройство с рейка и пиньон. Конструкцията с рейка и пиньон включва бутон за фино регулиране на фокуса 10:1 и нониусна скала с милиметрови деления върху тръбата на микроскопа за подпомагане на точността на фокусиране. Комплектът включва 3-елементен 26 mm окуляр 2" с цялостно многослойно покритие от серията 4000, който осигурява 56-градусово видимо зрително поле, и алуминиев визьор с червена точка. Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition на Meade показва повече от 15 000 небесни чудеса. Този софтуер осигурява възможност за наблюдение на нощното небе, съзвездия, позиции на планети, където и да извършвате наблюдения. Характеристики:Нютонов рефлекторен телескоп 12" (304 mm) Фокусно разстояние 1524 mm, f/5 2", двускоростно фокусиращо устройство (10:1) с рейка и пиньон 2" окуляр серия 4000, 26 mm Отворена рамкова конструкция за максимална портативност Добсънова основа и монтаж без инструменти Допълнителни спецификации Оптична конструкция Рефлекторни Леща на обектива Нютонов Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm 304 Фокусно разстояние, mm 1524 Фокусно отношение f/5 Окуляри 2'' окуляр серия 4000 26 mm Визьор с метална червена точка Фокусиращо устройство 2'' двускоростно фокусиращо устройство (10:1) с рейка и пиньон Монтировка Добсънова Потребителско ниво ентусиасти
2042.45 лв
Рефлекторен телескоп Meade LightBridge Plus 12
2042.45 лв
Държава USA
Тип Рефракторен

Телескопът Meade LightBridge Plus е с модерна, елегантна конструкция и се монтира без инструменти. Този телескоп притежава голям капацитет за улавяне на светлината и осигурява ярки и ясни изображения, когато наблюдавате обекти в далечния Космос, като галактики, мъглявини, планети и много други. Има модели с 10, 12 и 16" апертури. Благодарение на неговата отворена рамкова конструкция, този телескоп е преносим и се настройва лесно. Реконструираната Добсънова основа, която се монтира без инструменти, осигурява стабилна стойка. Телескопът се получава с ролкови лагери, ръчно регулируема спирачка с променлив опън за плавно и стабилно движение и монтиран държач за окуляри, предназначен за 2" и 1, 25" окуляри.

Този телескоп е с усъвършенствано двускоростно 2" фокусиращо устройство с рейка и пиньон. Конструкцията с рейка и пиньон включва бутон за фино регулиране на фокуса 10:1 и нониусна скала с милиметрови деления върху тръбата на микроскопа за подпомагане на точността на фокусиране. Комплектът включва 3-елементен 26 mm окуляр 2" с цялостно многослойно покритие от серията 4000, който осигурява 56-градусово видимо зрително поле, и алуминиев визьор с червена точка. Софтуерът AutoStar Suite Astronomer Edition на Meade показва повече от 15 000 небесни чудеса. Този софтуер осигурява възможност за наблюдение на нощното небе, съзвездия, позиции на планети, където и да извършвате наблюдения.

Характеристики:

  • Нютонов рефлекторен телескоп 12" (304 mm)
  • Фокусно разстояние 1524 mm, f/5
  • 2", двускоростно фокусиращо устройство (10:1) с рейка и пиньон
  • 2" окуляр серия 4000, 26 mm
  • Отворена рамкова конструкция за максимална портативност
  • Добсънова основа и монтаж без инструменти

Допълнителни спецификации

Оптична конструкция

Рефлекторни

Леща на обектива

Нютонов

Диаметър на лещата на обектива (апертура), mm

304

Фокусно разстояние, mm

1524

Фокусно отношение

f/5

Окуляри

2'' окуляр серия 4000 26 mm

Визьор

с метална червена точка

Фокусиращо устройство

2'' двускоростно фокусиращо устройство (10:1) с рейка и пиньон

Монтировка

Добсънова

Потребителско ниво

ентусиасти
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта:
© 2023 Powered by Now.bg